Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМАЋИНСТВО

Правила за одржавање ТРАВЊАКА током летњих месеци

Уколико сте целе године пазили на свој травњак, потребно је да посебно пазите на њега и лети

1659479406_lawn-mower-g6f28cee2f_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Врели топлотни таласи захтевају посебну негу травњака. До топлотних таласа довољно је травњак заливати једном недељно. Током висоих температура једном недељно наводњавате травњак, али урадите то тако да вода продре дубоко. Травњак треба да добије довољно воде да земља буде влажна 10 до 15 центиметара дубине.

Прочитајте још: Како се пише: У СТВАРИ или УСТВАРИ? Недоумица која мучи многе

Како заштитити свој травњак од сунца?

Када косите своје травњак, остављајући танак слој покошене траве може помоћи да заштитите ваш травњак. Најбоље време за кошење травњака је увече. Затим једноставно оставите покошену траву на травњак да је штити од сунца.

Колико воде је потребно за травњак?

Генерално, вашем травњаку је потребно 2 до 3 центиметара воде недељно и стога је добар просек заливање око 2 пута недељно, чак 3 током најтоплијих месеци.

Прочитајте још: Данас је СВЕТИ ИЛИЈА: Верује се да доноси промене, а ево шта никако не смете да радите

Најбоље време за заливање травњака је рано јутро пре свитања. Ако га залијете касније ово може изазвати појаву гљивица и ако је заливате током дана вода ће испарити на сунчевој врућини.

Када је веома вруће и ујутру температура брзо расте, најбоље је даводе la травњак увече или ноћу, а не ујутру, јер много ниже испаравање омогућава води да правилно продре у тло.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas