Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест ствари које не би требало чистити ВЛАЖНИМ МАРАМИЦАМА: Будите опрезни

Због свог састава, могу оштетити поједине материјале

1679473249_shutterstock_1667802850.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Морате имати увек на уму да влажне марамице садрже алкохол. Ако са њима бришемо осетљиве површине, можемо да их заувек оштетимо.

Ово су шест ствари које не смете да бришете са овим марамицама.

Кожне торбе или намештај од коже

Уколико вам се испрља ваша омиљена кожна торба или сте нешто просули на комад намештаја који је прекривен кожом, можда мислите да је најбржи начин да пребришете површину влажном марамицом, али то може да трајно уништи кожу. Уместо тога, набавите средство за чишћење коже или, за прву помоћ водом и сапуном благо истрљајте подручје.

Наочаре за вид

Не би требало да ваше наочаре бришете влажним марамицама, јер оне могу, током времена, да пониште заштитни слој са површине стакла. Чистите их крпицом и средством за чишћење.

Бисерни накит

Брисање бисерних огрлица или сличног накита марамицама за дезинфекцију уопште није добра идеја. Амонијак, који је чест састојак ових марамица може да оштети нежне бисере, тако да они изгубе сјај.

Екран на додир

Да, отисци прстију су свуда по вашем телефону, таблету и осталим уређајима, али немојте да их бришете влажним марамицама. Може да се деси да се један део екрана трајно замути. Боље решење је да користите крпицу за наочаре или неко средство за екран на додир.

Осетљива одећа

Када проспете нешто по вашој кошуљи немојте да посегнете за влажном марамицом. Многи материјали могу да буду оштећени на овај начин, због чега је боље да само поквасите водом обичну марамицу.

Тепих

Теписи могу да буду доста осетљиви и не треба их прати било каквим средствима. Ако нешто проспете на вш тепих, боље је да не посегнете за влажном марамицом, јер оне могу да оштете то подручје. Уместо тога, исперите обичном водом и квалитетним средством за прање тепиха.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas