· · Коментари: 0
САВЕТИ

ТРИ ТАЈНЕ сигурног успеха ОРХИДЕЈЕ у вашем дому

Иако су нам свима омиљене у пуном цвету, многи се не могу похвалити да су им орхидеје опстале у дому и поново процветале након сушења листа или цветова

1598635793_orhideja.jpg
Фото: Pixabay

Ова чаробна биљка цветница једна је од омиљених кућних декорација. Ипак, због њене осетљивости и честог сушења, многе домаћиће одлучују се за вештачку верзију ове украсне биљке.

Прво правило - орхидеју никада не остављајте у пластичном паковању у ком сте је добили

Ако сте орхидеју добили на поклон или купили, сигурно сте се запитали како је правилно неговати. Брзо опадање цветова и тамњење меснатих зелених листова проблеми су који долазе због неисправне његе. Доносимо вам мале тајне великих мајстора, које ће вам помоћи у очувању здравља орхидеје и учинити да избаците сво вештачко цвеће из свог дома. 

Прочитајте још: ПОЛИВАЈТЕ столице газираним СОКОМ, мажите их МАЈОНЕЗОМ и биће ПРЕЛЕПЕ

Керамичка чинија

Највећа грешка је остављање биљке у украсној чинији у којој смо је купили или добили. Такав поступак спречава дисање биљке и због тога она раније вене.

Како би ваша орхидеја што дуже цветала, препоручује се да се пластична прозирна посуда у којој сте добили биљку само премести у керамичку посуду која биљци омогућава дисање. Биљку не треба пресађивати и приликом премештаја у чинију није потребно додавати додатну земљу јер се тиме спречава проток зрака.

Прочитајте још: Можда овог ЛЕТА не идете на МОРЕ, али то није разлог да се не ПОИГРАТЕ МОРСКИМ стилом

Јутарње сунце

Јутарња сунчева светлост прија орхидеји и зато је треба ставити на источну страну прозора. Осим тога, изузетно је важно да светлост не буде директна како не би својом јачином уништила биљку. Најбоље место где је можете ставити јест сто поред прозора, али не иза завесе где сунце директно удара у њу.

Двоструко потапање

Прочитајте још: Погледајте ОВАЈ ДЕО КУЋЕ и биће вам јасно какви укућани ту живе!

Како би ваша биљка била нахрањена, потребно ју је извадити из керамичке чиније и потопити у пластичној прозирној посудици у којој сте је добили у води собне температуре. Након неког времена кад биљка упије садржај, исцедите је и поново је вратите у чинију од керамике. Такав поступак треба понављати сваких седам до десет дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.