Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

TRI TAJNE sigurnog uspeha ORHIDEJE u vašem domu

Iako su nam svima omiljene u punom cvetu, mnogi se ne mogu pohvaliti da su im orhideje opstale u domu i ponovo procvetale nakon sušenja lista ili cvetova

1598635793_orhideja.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ova čarobna biljka cvetnica jedna je od omiljenih kućnih dekoracija. Ipak, zbog njene osetljivosti i čestog sušenja, mnoge domaćiće odlučuju se za veštačku verziju ove ukrasne biljke.

Prvo pravilo - orhideju nikada ne ostavljajte u plastičnom pakovanju u kom ste je dobili

Ako ste orhideju dobili na poklon ili kupili, sigurno ste se zapitali kako je pravilno negovati. Brzo opadanje cvetova i tamnjenje mesnatih zelenih listova problemi su koji dolaze zbog neispravne njege. Donosimo vam male tajne velikih majstora, koje će vam pomoći u očuvanju zdravlja orhideje i učiniti da izbacite svo veštačko cveće iz svog doma. 

Pročitajte još: POLIVAJTE stolice gaziranim SOKOM, mažite ih MAJONEZOM i biće PRELEPE

Keramička činija

Najveća greška je ostavljanje biljke u ukrasnoj činiji u kojoj smo je kupili ili dobili. Takav postupak sprečava disanje biljke i zbog toga ona ranije vene.

Kako bi vaša orhideja što duže cvetala, preporučuje se da se plastična prozirna posuda u kojoj ste dobili biljku samo premesti u keramičku posudu koja biljci omogućava disanje. Biljku ne treba presađivati i prilikom premeštaja u činiju nije potrebno dodavati dodatnu zemlju jer se time sprečava protok zraka.

Pročitajte još: Možda ovog LETA ne idete na MORE, ali to nije razlog da se ne POIGRATE MORSKIM stilom

Jutarnje sunce

Jutarnja sunčeva svetlost prija orhideji i zato je treba staviti na istočnu stranu prozora. Osim toga, izuzetno je važno da svetlost ne bude direktna kako ne bi svojom jačinom uništila biljku. Najbolje mesto gde je možete staviti jest sto pored prozora, ali ne iza zavese gde sunce direktno udara u nju.

Dvostruko potapanje

Pročitajte još: Pogledajte OVAJ DEO KUĆE i biće vam jasno kakvi ukućani tu žive!

Kako bi vaša biljka bila nahranjena, potrebno ju je izvaditi iz keramičke činije i potopiti u plastičnoj prozirnoj posudici u kojoj ste je dobili u vodi sobne temperature. Nakon nekog vremena kad biljka upije sadržaj, iscedite je i ponovo je vratite u činiju od keramike. Takav postupak treba ponavljati svakih sedam do deset dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas