· · Коментари: 0
мој дом

ТРИКОВИ за уклањање најразличитији ФЛЕКА СА ОДЕЋЕ: Без скупих препарата (ФОТО)

Савети који ће вам помоћи да уклоните флеке са састојцима које већ имате код куће

1654158016_a9a1aa6b5b31d548ffe7cbbfa108f2bf.jpg
Фото: Пинтерест

Сигурно не волите када вам се деси нека непредвиђена ситуација и нежељене капљице заврше на одећи. Немојте бринути, не морате више бацати одећу због флека.

Можемо се испрљати многим стварима, а овде су савети за најчешће флеке које могу да нам упропасте дан.

За флеке од воћа потопите одећу у кисело млеко или јогурт и оставите да одстоји сат времена. Након тога, оперите према упутству за прање, у зависности од врсте гардеробе.

За флеке од сладоледа довољно је да гардеробу само натопите у киселу воду, а потом оперете у машини.

За скидање флека од кармина користите лак за косу. Попрскајте преко мрље и оставите десетак минута. Исперите у води и ставите на прање.

Скидање флека од пудера захтева да реагујете одмах. Најбоље средство за ове флеке је пена за бријање. Нанесите је преко мрље, утрљајте меким сунђером и исперите. На исти начин, потом, утрљајте мало детерџента за судове, док у потпуности не отклоните мрљу.

Мрље од чоколаде натопите бензином за чишћење и осушите феном. Након тога добро ичшеткајте. Такође, и алкохол успешно чисти флеке од чоколаде.

Фото: Пинтерест

Многима се често деси да се испрљају кафом, поготову ако је у питању она јутарња када сте поспани и нисте се још увек разбудили. Најважније је да не трљате флеку и да брзо одреагујете. Постоји неколико начина да очистите кафу. Можете нанети четкицом глицерин помешан са жуманцетом. Оставите да одстоји, па исперите млаком водом. Друго решење је да растворите детерџент за судове, воду и со и четкајте док флека не избледи. Такође, газирана минерална вода је ефикасна за овакве мрље, ако је поспете одмах, чим се кафа просула. Мехурићи ће одстранити нечистоћу. Затим мрљу истрљајте детерџентом за прање судова у који је додато мало воде и соли. 

Прочитајте још: Како да заштитите одећу од ВЛАГЕ И МОЉАЦА? 13 практичних савета

Често нам се деси да на одећи остану флеке од дезодоранса. Иако мајице редовно перете, због хемикалија у дезодорансу, ове флеке је врло тешко уклонити. Међутим, ево неколико начина да их очистите. Жуте мрље од дезодоранса најлакше се уклањају белим сирћетом. Само нанесите сирће и оставите да одстоји пола сата, а потом регуларно оперите одећу. Можете и да наквасите део на којем се налази флека и ставите једну кашику соли, затим добро утрљајте. Оставите да со буде на флеки 8-12 сати. Оперите со и поновите поступак још једном и оперите одећу у машини као што је иначе перете. За следећи трик вам је потребна вотка. Сипајте на флеку и оставите да делује пар минута, потом оперите одећу на којој је била флека. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.