Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Унесите боје у свој дом! Црвена је идеална за кухињу, али ДЕЧИЈА СОБА мора бити у овим нијансама

Пустите децу да одаберу своје омиљене боје

1651911802_boy-g4f5b3cf37_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако бели ентеријери делују врло профињено и елегантно, али могу и досадити и изгледати стерилно. Желите додати мало боје у ваш дом, али не знате у којем смеру кренути? Оно што аутоматски привлачи ваше очи не мора бити најбоље за ваш ум. Веровали или не, боје играју велику улогу у људској психи, али ако се окружите одређеним тоновима, можете добити позитиван утицај на расположење, ефикасност и изглед.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Боја може изазвати стрес ако користите преагресивне боје. Четири обојена зида собе у којој боравите делују на вашу психу и директно и индиректно. 

Спаваћа соба

Традиционално веровање је да је за спаваћу собу добра плава боја јер опушта и смирује. Плава је смирујућа јер је то боја неба. Ако је не волите, постоје друге опције и нијансе. Ако вам је превише хладна, изаберите пастелно плаву која је топлија јер има додатак црвене. Уколико једна боја није ваш лични избор, увек постоји друго решење. По Фенг Шујиу, ако желите да распламсате страсти у спаваћој соби, будите храбри и користите црвену боју. 

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Светлоцрвена може бити превише јака. Можете узети варијацију црвене, попут розе, која буди нежност и романтику.

Дечија соба

Већина дечијих соба превише стимулише, превише се тога догађа. Генерално, хладније боје су најбоље, плава, зелена или љубичаста јер смирују. Можете створити пријатан амбијент и без превише мешања боја и непотребних детаља. Побрините се да деца воле боју којом ћете декорисати њихову собу. Већина родитеља има своје идеје о томе како би требала изгледати соба њихове деце, али могу и они изразити своје мишљење. 

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Кухиња

Топле боје подстичу апетит, посебно наранџаста. Црвена је прва боја у природи која мами људе да једу бобице. Наранџаста је комбинација црвене и жуте. Жута асоцира на домаћу храну, а такође подстиче да једете више стога је треба умерено дозирати.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas