Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Стручњак објашњава шта треба да ставите у овај уређај

1664271271_ello-AEU9UZstCfs-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Кухињски уређаји један су од највећих потрошача струје у кући, нарочито фрижидер и замрзивач. Стручњак за штедњу на платформи за попусте Деал.Тоwн, Сам Виланс за Еxпресс је објаснио како можете да уштедите.

Виланс је најпре рекао да “напајање замрзивача може да уштеди новац на неколико начина”, будући да ћете ако га одржавате пуним смањити потрошњу енергије. Тврди је да држање замрзивача пуним може учинити његов рад  ефикаснијим и смањити рачуне па је неопходно да људи напуне свој замрзивач, а за то није потребна храна.

“Већина енергије коју ваш замрзивач користи иде на хлађење ваздуха који улази када отворите врата замрзивача. Дакле, када вам је замрзивач пун, има мање простора за улазак топлијег ваздуха, а предмети који се тамо налазе помоћи ће да се охлади сваки топлији ваздух који уђе.”, каже Виланс.

Прочитајте још: Практични савети за редовно ОДРЖАВАЊЕ чистоће машине за прање судова

Напомиње да људи не морају нужно да купују додатну храну како би им замрзивачи били пуни, али могу користити друге предмете, попут посуда с ледом или кесица с водом.

“Ако немате довољно хране у замрзивачу да га одржите пуним, коришћење ствари као што су кесе с зип затварачем напуњене водом, блокови леда или чак само кесе с ледом могу спречити улазак топлијег ваздуха. Ови предмети су јефтини и ефикасни. Храна којом напуните свој замрзивач може помоћи у смањењу трошкова његовог рада. Уз то, организовањем вашег простора за замрзавање, коришћењем замрзнутих производа и замрзавањем остатака свеже хране где је то могуће, можемо смањити бацање хране и уштедети новац”, истиче Виланс.

Прочитајте још: Ове ствари никако не смете бацати у ОДВОД СУДОПЕРЕ: Талог кафе је само једна од њих

Додаје и да куповина замрзнуте хране “може да буде јефтинија од куповине свежих производа, који такође могу да пропадну много брже”. Стручњак за штедњу препоручио је да “покушате храну за коју знате да је нећете користити неко време ставити у задњи део замрзивача”, тако да је не морате стално премештати да бисте извадили храну.

На крају, саветовао је људима да чисте и свој фрижидер, “нарочито у близини вентилационих отвора јер одржавање простора на врху и са стране замрзивача празним помаже хладном ваздуху да се лакше креће около.”

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas