Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОБАВЕЗНО УРАДИТЕ

БЕБА ЈЕ НА ПУТУ: Ево шта је потребно да урадите пре њеног доласка

Промена животне свакодневнице.

1604682305_Depositphotos_28991801_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Живот након доласка детета или више њих више никада неће бити исти. То сте засигурно чули већ много пута.

Животне навике се мењају и ваша се свакодневница мења из корена. Навике спавања и храњења, хигијенске навике и још много тога добиће неку нову рутину и увелико утицати на ваш живот.

И све је то дивно и слатко, али може вас натерати да се са сетом сећате неких прошлих времена.

Исто се догодило и колумнисти и писцу Тонију Хаммеру те је он на свој карактеристичан и духовит начин поручио: Ових 5 ствари морате урадити пре него што добијете децу.

1. Остајте дуго будни

Остајте будни до дуго у ноћ, чак и ако радите сутра ујутро. Немојте ни помишљати на то да сте уморни. Тек када будете имали дете ком излазе зуби и не спава више од 45 минута у комаду по ноћи, схватићете шта значи бити уморан и жалићете за данима када сте могли да будете будни до раног јутра и то својом вољом, поручује Хаммер. Када имате дете схватите да заправо можете да функционишете и са врло мало сна. Зато слободно остајте будни дуго и то својом вољом.

Прочитајте још: Које ГОДИШЊЕ ДОБА је идеално за БЕБУ: Да ли је сада право време

Фото: Депозит

2. Спавајте дуго

Да, сигурно ћете помислити како је то у потпуној супротности с овим пре написаним. Али знате ли онај осећај када вам се спава још мало, а онда се само окренете на другу страну и одспавате? Е, тога више нема када стигне дете. Хаммер тврди како је од рођења сина будан већ у 6.30 сати ујутру и са сетом се сећа времена када је могао устајати у време када се његово тело довољно одморило. Немојте имати грижњу савести јер сте суботу, рецимо, преспавали до подне. Нека сте.

Прочитајте још: ИЗ МИНУТА У МИНУТ: Ево шта бебе раде први сат након рођења!

3. Једите топле оброке што чешће

Пре рођења детета пар већином има испланиране дане и држе се распореда оброка. Када деца бацају храну једно на другога, плачу и истовремено их треба пресвући, окупати, успавати или нешто друго, ретко ћете када имати прилику  да једете тек свеже припремљени оброк. Увек се може подгрејати, али јести свеже и топло чим је готово нешто је што писцу Тонију Хаммеру посебно недостаје откада му се родио син.

Прочитајте још: Пет ПИТАЊА која сви постављају ТРУДНИЦАМА, а доводе их до лудила

4. Одржавајте ваш дом чистим

Вероватно мислите како то није ни потребно наглашавати. Држите дом уредним колико можете и стигнете, али када имате дете ваш се стандард, када је реч о чистоћи дома, драстично мења. Пре сте могли провести цео викенд поспремајући и полирајући површине до високог сјаја, али када је у кући и дете вероватно једино што стигнете је све само пребрисати папирним убрусима, окренути се око себе и помислити: Зашто да се "убијам" у чишћењу данас када ће већ ујутру опет све бити исто?, пише Хаммер. 

Фото: Депозит
Уживајте у чистоћи вашег дома док немате деце!

Прочитајте још: БАКЕ, честитамо! Ваша УЛОГА у ЖИВОТУ унучета је КЉУЧНА у овим стварима

5. Уживајте у тишини

Живимо убрзан живот окружени медијима, музиком и све већом општом буком која нас окружује. Када сте у могућности, искључите све уређаје који стварају звукове или буку и једноставно уживајте у тишини и слушајте само своје дисање. Чујете ли тај дивни звук? То је тишина коју нећете имати пуно прилика да чујете када имате дете, јер ће вашим домом одзвањати плач, разни повици и врискови.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas