· · Komentari: 0
OBAVEZNO URADITE

BEBA JE NA PUTU: Evo šta je potrebno da uradite pre njenog dolaska

Promena životne svakodnevnice.

1604682305_Depositphotos_28991801_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Život nakon dolaska deteta ili više njih više nikada neće biti isti. To ste zasigurno čuli već mnogo puta.

Životne navike se menjaju i vaša se svakodnevnica menja iz korena. Navike spavanja i hranjenja, higijenske navike i još mnogo toga dobiće neku novu rutinu i uveliko uticati na vaš život.

I sve je to divno i slatko, ali može vas naterati da se sa setom sećate nekih prošlih vremena.

Isto se dogodilo i kolumnisti i piscu Toniju Hammeru te je on na svoj karakterističan i duhovit način poručio: Ovih 5 stvari morate uraditi pre nego što dobijete decu.

1. Ostajte dugo budni

Ostajte budni do dugo u noć, čak i ako radite sutra ujutro. Nemojte ni pomišljati na to da ste umorni. Tek kada budete imali dete kom izlaze zubi i ne spava više od 45 minuta u komadu po noći, shvatićete šta znači biti umoran i žalićete za danima kada ste mogli da budete budni do ranog jutra i to svojom voljom, poručuje Hammer. Kada imate dete shvatite da zapravo možete da funkcionišete i sa vrlo malo sna. Zato slobodno ostajte budni dugo i to svojom voljom.

Pročitajte još: Koje GODIŠNJE DOBA je idealno za BEBU: Da li je sada pravo vreme

Foto: Depozit

2. Spavajte dugo

Da, sigurno ćete pomisliti kako je to u potpunoj suprotnosti s ovim pre napisanim. Ali znate li onaj osećaj kada vam se spava još malo, a onda se samo okrenete na drugu stranu i odspavate? E, toga više nema kada stigne dete. Hammer tvrdi kako je od rođenja sina budan već u 6.30 sati ujutru i sa setom se seća vremena kada je mogao ustajati u vreme kada se njegovo telo dovoljno odmorilo. Nemojte imati grižnju savesti jer ste subotu, recimo, prespavali do podne. Neka ste.

Pročitajte još: IZ MINUTA U MINUT: Evo šta bebe rade prvi sat nakon rođenja!

3. Jedite tople obroke što češće

Pre rođenja deteta par većinom ima isplanirane dane i drže se rasporeda obroka. Kada deca bacaju hranu jedno na drugoga, plaču i istovremeno ih treba presvući, okupati, uspavati ili nešto drugo, retko ćete kada imati priliku  da jedete tek sveže pripremljeni obrok. Uvek se može podgrejati, ali jesti sveže i toplo čim je gotovo nešto je što piscu Toniju Hammeru posebno nedostaje otkada mu se rodio sin.

Pročitajte još: Pet PITANJA koja svi postavljaju TRUDNICAMA, a dovode ih do ludila

4. Održavajte vaš dom čistim

Verovatno mislite kako to nije ni potrebno naglašavati. Držite dom urednim koliko možete i stignete, ali kada imate dete vaš se standard, kada je reč o čistoći doma, drastično menja. Pre ste mogli provesti ceo vikend pospremajući i polirajući površine do visokog sjaja, ali kada je u kući i dete verovatno jedino što stignete je sve samo prebrisati papirnim ubrusima, okrenuti se oko sebe i pomisliti: Zašto da se "ubijam" u čišćenju danas kada će već ujutru opet sve biti isto?, piše Hammer. 

Foto: Depozit
Uživajte u čistoći vašeg doma dok nemate dece!

Pročitajte još: BAKE, čestitamo! Vaša ULOGA u ŽIVOTU unučeta je KLJUČNA u ovim stvarima

5. Uživajte u tišini

Živimo ubrzan život okruženi medijima, muzikom i sve većom opštom bukom koja nas okružuje. Kada ste u mogućnosti, isključite sve uređaje koji stvaraju zvukove ili buku i jednostavno uživajte u tišini i slušajte samo svoje disanje. Čujete li taj divni zvuk? To je tišina koju nećete imati puno prilika da čujete kada imate dete, jer će vašim domom odzvanjati plač, razni povici i vriskovi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.