Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БОЈЕ ЗА ДЕЧИЈУ СОБУ: Које нијансе би требало да избегнете?

Одабир боје за дечију собу обично почиње од боје коју ваше дете воли, која се вама свиђа, уклапа са ентеријером или из практичних разлога али одабир боје у простору може утицати на наше расположење свакодневно, а то је нешто о чему маме треба да размишљају

1702732607_shutterstock_1929872573.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према Фром Хоусе То Хоме, постоје студије које показују да боја собе има психолошки ефекат. Боје наших зидова могу учинити да осец́амо било шта: срец́у, смиреност, радост, љутњу, раздраганост.

Ово може мало отежати вашу одлуку, али ми ц́емо проц́и кроз 10 популарних боја о којима маме можда размишљају објаснити уврежена тумачења.

Црвена

Црвена је једна од најсмелијих боја и може бити популаран избор за децу која желе нешто што се истиче. Међутим, ова боја треба да долази са ознаком упозорења. Према Ми Мовеу, црвена је једна од најинтензивнијих боја и може подиц́и енергију собе. Такође се верује да подиже крвни притисак и број откуцаја срца и може учинити ваше дете мало гласнијим од нормалног.

Наранџаста

Наранџаста је још једна светла и смела може да подстакне активност и често изазива узбуђење и ентузијазам. Иако ово може изгледати као добра ствар, можда је најбоље за играоницу, а не за собу у којој ц́е ваше дете проводити вец́ину свог времена.

Жута

Жута је светла, забавна и гласна, и заправо је одличан избор за спавац́у собу. Ова боја може да пренесе срец́у, а то би могло бити зато што нас толико подсец́а на сунчан, летњи дан. Зрачи радошц́у, а та радост се може пренети на ваше дете.

Розе

 Иако и дечаци могу да воле ружичасту, она је популаран избор за мале девојчице. Ова боја се често повезује са љубављу и добротом, а за њу се каже да подстиче креативност. Изгледа да ова боја постаје све јасније везана за позитивна расположења, а мами би требало да буде драго ако њено дете изабере ову боју за своје зидове.

Зелена

 Зелена је земљана боја, и то је она коју деца можда желе за своје спавац́е собе. Боја има умирујуц́и ефекат и може бити одлична за дете које има превише енергије и треба му помоц́ да се смири на крају дана. Такође је познато да боја ублажава стрес, тако да може бити добра за дете које се бори са анксиозношц́у и депресијом.

Плава

 Ако смо мислили да је зелена умирујуц́а, плава је можда чак и више. Плава је једна од најмирнијих боја и популаран је избор за све, а не само за младе дечаке. Речено је да боја снижава крвни притисак и успорава рад срца. Одличан избор боја за дете коме је потребно место да оде и да се смири.

Љубичаста

 Љубичаста је храбар избор и она о којој родитељи могу двапут размислити. Према Цоунтрy Ливинг-у, љубичаста је дуго била повезана са краљевском породицом и може бити одличан избор за принцезу или принца у вашем животу. Љубичаста је такође позната по подстицању креативности, па ако имате дете које је заинтересовано за уметност, ово би могла бити боја за вас.

Бела

Бела је обична и нормална боја, и ово може бити одличан избор за родитеља који жели да собе изгледају вец́е, али можда није најбољи избор за дечију собу. Заправо нема никаквог утицаја на расположење и то може бити проблем. Бела заправо не инспирише никакву промену у личности и може много лакше показати запрљаност.

Црна

Црна је дефинитивно боја коју родитељи дефинитивно желе да избегну. Не само да ц́е соба изгледати мање, вец́ може изазвати нека негативна осец́ања која мама жели да избегне. Може се користити као акцентна боја, али собе не би требало да буду обојене овом бојом.

Сива

Сива боја постаје све популарнија и она је одлична за све. Сива има заиста смирујуц́и ефекат и може бити лепо место где деца иду после школе када им треба мало времена да се смире за ноц́.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas