Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево колико речи дете треба да зна са ЈЕДНОМ, ЈЕДНОМ И ПО, ДВЕ И ТРИ ГОДИНЕ: Питање које често мучи родитеље

Имајте на уму да су сва деца различита

1699541960_shutterstock_139906507.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Док се свака беба развија својом брзином и постоји много фактора које треба узети у обзир, логопед и директорка логопедског центра Лорен Рајнхард је објаснила колико речи дете треба да изговори до одређеног узраста. Али имајте на уму да се развојне норме све деце разликују и коначну "пресуду" доноси логопед током прегледа детета.

Ево колико речи дете треба да зна са:

Годину дана

Према речима логопеда, до првог рођендана дете треба да изговори барем прву реч - а можда и неколико. Овде морамо узети у обзир да, према истраживањима, дечаци обично почињу да говоре касније од девојчица.

Годину и по

Што даље идете, речник вашег детета треба да расте. "До навршених 18 месеци, очекујем да видим бебу која користи најмање двадесет речи", каже Лорен. "Оне не морају да буду изговорене савршено јасно, али треба да буду доследне и разумљиве." Не брините ако постоје одређене речи или комбинације слова које ваше дете изговара погрешно. У овом добу ово је нормално.

Две године

"До овог узраста, ваше дете би требало да буде у стању да споји најмање две речи, као што су велики и лопта, мама и крени, или жуто и сунце", каже Лорен. Односно, беба већ изговара једноставне фразе. Како би то било могуће, бебин речник треба да има око 100 речи.

Три године

Између две и три године говор деце треба да се развија веома активно. До трећег рођендана ваша беба би требало да има око 1.000 речи у свом речнику. Још једна важна ствар: до треће године деца треба да користе реченице од најмање пет до седам речи. А говор бебе такође треба да буде разумљив људима ван породице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas