Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
породица

Како да детету не буде мука током путовања? Неколико трикова до лакшег одмора

Током празника већина породица одлази на путовање где ће уживати са најмилијима. Најједноставније превозно средство нам је ауто, а када су деца у питању, то може бити испраћено мучнинама и повраћањем.

1643024041_4067a5aa6c2fe9391872726ab6af0a9f507b5faa.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Мучнина током путовања се много чешће дешава код деце него код одраслих. То може бити врло непријатно и за дете, али и за маму и тату. Баш зато, постоји неколико ствари које можете да урадите како бисте спречили мучнину код детета:

Нека гледа напред током путовања

Ако знате да је дете склоно мучнинама током путовања, најбоље би било да оно седи на средини задњег седишта, јер ће тако гледати напред. Не би требало да гледа у књигу, телефон, јер ће то само погоршати стање. Можете се играти неких игара због којих дете мора гледати испред себе, а самим тим ћете му скренути пажњу и заборавиће на мучнину.

Боље бирајте храну која се лако вари, уместо зачињене

Ако једете пре путовања, одаберите намирнице које се лако варе и које не изазивају мучнине. Бирајте незачињену, суву храну, пахуљице, а избегавајте слаткише и заслађене напитке, јер могу бити тешки за стомак.

Отворите прозор

Свеж ваздух много помаже и заиста може спречити појаву мучнине. Загушљив простор или неки јачи мириси могу погоршати мучнину.

Шта ако детету ипак буде мука?

Уколико ипак дође до мучнине, зауставите ауто и одморите се на ваздуху, у неком паркићу или простору који вам је доступан. Можете се прошетати са дететом или, ако му је лакше, пустити га да мало легне и опусти се. Ако у близини имате продавницу, можете купити нешто на бази ђумбира, јер је он одличан за умиривање стомака. Скрените дететове мисли са мучнине.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas