Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
деца

Како да ОБЈАСНИТЕ ДЕТЕТУ да треба да НОСИ МАСКУ и када је то потребно? Ово су САВЕТИ

Како би се спречило ширење вируса корона, једна од најважнијих ставки јесте ношење заштитне маске. Ипак, погледајте да ли иста правила важе када су деца у питању, када она треба да их носе, али и како да их наговорите да ставе маску.

1597911609_people-5178116_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Једна од најчешћих дилема у време пандемије вируса корона јесте да ли је потребно да дете носи маску у јавности. 

Прочитајте још: Овде ПОСТОЈИ НАЧИН: Ево како да остварите ПОПУСТ на летовање

Фото: Пиxабаy

Одговор је, укратко - да.

Према саветима америчког Центра за контролу и превенцију болести, деца старија од две године би требало да носе маску када се налазе у друштву, како би се спречило ширење вируса. 

Деца старија од две године би требало да носе маску!

Требало би да то буду маске од тканине, које користе и одрасли. Специјалне маске које користе медицински радници не треба да носе деца. 

Зашто деца треба да носе маску?

Деца су често без симптома, што не значи да не могу ширити вирус. Упаво зато, потребно је да је и она носе како би се његово ширење смањило. 

Будите модел свом детету, ако види да ви носите маску, сигурно ће је брже прихватити.

Прочитајте још: Важно за све родитеље! Уколико вам дете има овај ПРОБЛЕМ, гастроентеролог ИМА РЕШЕЊЕ

Ипак, важно је истаћи да деца млађа од две године не треба да носе маске. Они имају мање дисајне путеве, те би маска додатно отежала дисање. Тада се повећава опасност од гушења. 

Фото: Депосит

Увек узмите у обзир да дете само мора умети да скине маску уколико је то потребно. То је још један разлог зашто бебе не смеју да је носе.

Када деца треба да носе маску?

Најједноставније је да је носе чим изађу из куће, јер врло често могу заборавити да је ставе када је то потребно. Уколико сте са њима, увек гледајте да је стављају у затвреном простору или у близни већег броја људи. 

У сваком случају, без обзира на то да ли идете са бебом или старијим дететом, држите дистанцу. 

Прочитајте још: Мислите да је ДРУГО, па и ТРЕЋЕ ДЕТЕ независније од ЈЕДИНЦА. Стручњаци кажу да је ОВАКО

Како наговорити дете да носи маску?

Деца се врло често могу бунити када је ношење маске у питању. Врло често деца имају изговор да им се не свиђа како изгледају, да им није удобро, да се не осећају лепо...

Одаберите им оне које ће им се свиђати и бити им занимљиве.

Зато, дајте детету аутономију, нека маску самостално декорише, сигурно ће је након тога са поносом носити. 

Прочитајте још: БЕБА у стомаку ОСЕЋА СТРЕС МАЈКЕ: Ево како НЕГАТИВНЕ ЕМОЦИЈЕ утичу на дете

Такође, важно је да и сами будете модел детету. Радије ће носити маску уколико види да и сами то радите. 

Покушајте детету да објасните, у складу са годинама, да ће ношење маске спречити да се други људи разболе. Нека се осећају као хероји зато што је носе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas