Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се припремити за долазак бебе?

Тренуци који претходе порођају су пуни неизвесности, али истовремено и врло лепи, просто зато што је потребно припремити све за долазак новог члана породице.

1698741923_alicia-petresc-c3KZP4azG6g-unsplash.jpg
Фото: унспласх
Oglas

Будуће мајке се неретко брину око тога како ће проћи период када су присутни грчеви код беба, те да ли је можда потребно на време да обезбеде и најбољи пробиотик који ће дете у одређеном узрасту користити, али и око тога које све потрепштине треба да купе пре порођаја. Све то је добро за психу будуће мајке, просто зато што се неће оптерећивати толико тиме како ће да прође порођај, односно да ли ће све да буде у реду, јер ће њене мисли бити такође усмерене на то која су најбоља колица за бебе, који креветић да одабере и слично?

Унапред набавите опрему за бебе (колица, креветац, пелене…)

Нема никакве сумње да је један од најлепших тренутака у животу родитеља долазак бебе, али исто тако не треба заборавити да ти тренуци са собом носе неизвесност. Баш зато јесте важно прибавити све што је потребно за прве дане дететовог живота, како би родитељи били максимално растерећени у том периоду.

У том смислу је куповина опреме за бебе унапред увек добра опција, тако да треба на време изабрати не само креветић, одећу и флашице за бебе, као и одговарајућу козметику, него и најбоља колица за бебе.

Поједини родитељи су практични у том смислу, па избор колица и креветића препуштају члановима ближе породице, просто зато што су то значајна финанцијска улагања. Наравно да би се требало потрудити да то буду заиста најбоља колица за бебе, јер ће бити коришћена у дужем временском периоду.

Како се носити са бебиним грчевима?

Један од првих разлога за забринутост родитеља свакако су грчеви код беба, али то треба посматрати као природан део развоја. Наиме, колико год да је у питању непријатна ситуација, чињеница је да ће грчеви код беба проћи, те да је потребно детету обезбедити одговарајућу негу у том периоду.

Обично педијатри препоручују благе масаже, те коришћење одређених препарата, како би грчеви код беба прошли што пре и били што је могуће мање интензивни.

У већини случајева су током првих месеци живота сваке бебе изузетно изражени грчеви, што може представљати додатни стрес за родитеље. Међутим, треба имати на уму да грчеви код беба заиста нису опасни, али ипак могу бити прилично непријатни и за бебу и за родитеље, па је у том смислу потребно слушати савете педијатра и потрудити се да детету буде обезбеђена одговарајућа нега у том периоду.

Ваљало би да мајка, уколико доји бебу, води рачуна о томе које намирнице уноси, односно да не уноси оне због којих ће грчеви код беба бити интензивнији. Такође је добро примењивати нежну масажу стомака бебе, као и топле облоге, односно загрејати на пример пелену пеглом и ставити преко дететовог стомачића, како би грчеви били мање интензивни.

Који је најбољи пробиотик за бебе?

У зависности од тога да ли су грчеви код беба толико интензивни или не, зависиће и да ли ће педијатар препоручити одређени препарат, односно да ли ће родитељима нагласити да је потребно да користе најбољи пробиотик за такве ситуације.

У већини случајева, грчеви код беба ће проћи у току неколико месеци, али је важно да родитељи буду информисани о томе који је најбољи пробиотик, односно који би препарат требало да користе уколико грчеви постану интензивнији и уколико не могу у датом моменту да нађу одговарајуће решење.

У принципу, пробиотик се додаје у исхрану када беба прелази на чврсту храну, јер баш у таквим ситуацијама најбољи пробиотик у великој мери може да олакша варење. У сваком случају се не препоручује користити било какав препарат за бебе без претходне консултације са надлежним педијатром.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas