· · Коментари: 0

Које карактеристике деца НАСЛЕЂУЈУ од мајке, а које од оца? Фразе "татине ћерке" и "мамини синови" постоје са разлогом

Мушка и женка деца наслеђују различите гене од родитеља

1666953653_pexels-elina-fairytale-3807188.jpg
Фото: Пеxелс

Деца су микс гена оба родитеља, али често су нам видљиве само оне физичке карактеристике које смо наследили од једног или другог родитеља. Када људи често кажу "то дете је пљунуто отац", не удубљују се много у карактеристике детета. Оно често може имати физичке особине једног родитеља, а мимику и "личност" другог.

Иако научници тврде да деца интелигенцију најчешће наследе од мајке, данас вам доносимо листу од 7 карактеристика које се наслеђују директно од оца. Ова студија је објављена на сајту семицwетик.ру, а гласи овако:

1. Ментални поремећаји. Међу онима које мушкарци преносе на своје потомство, најистакнутији су АДХД и шизофренија.

2. Репродуктивно здравље. Истраживања су открила да лош квалитет сперме може бити наследна патологија. Овим случајем, бебе зачете као резултат вантелесне оплодње, вероватно ће и саме имати проблема са зачећем.

3. Болести срца. Научници су открили да неки мушкарци могу бити носиоци неисправних хромозома, што повећава ризик од коронарне артеријске болести за 50%. Под одређеним факторима, ову особину наслеђују синови.

4. Пол. Није тајна да су мушки гени одоворни за пол бебе.

5. Раст. Интересантно је да раст зависи од гена оца: што је отац већи, већа је и могућност да наследници буду високи.

6. Боја очију. Будући да очеви гени доминирају мајчиним генима, главне особине лица и боја очију детета су вероватније исте као код оца.

7. Стање зуба. Морате знати да су мушки гени одговорни за структуру вилице па због тога деца од оца наслеђују густину зуба, белину и тд.

Прочитајте још: Дете седи у облику слова "W"? Ево због чега то није добро

Мајка 100 % интелект преноси на синове.

Исто важи и за недовољно развијене менталне способности које син наслеђује од мајке.

Отац може да "дели" интелект само са својом кћерком али и за то су шансе 50% (што значи да кћерка може да наследи и од мајке и од оца интелект).

Шта наслеђујемо само од мајке:

1. Метаболизам - способност ка мршављењу

2. Моћ концентрације

3. Склоност ка старењу - прве боре смејалице развијаће се оном брзином као и код ваше мајке

4. Расположење - ако је мајка ведра и насмејана особа, таква ће бити и деца

5. Памћење - ако је ваша мајка "бистра као роса" и под старе дане, не брините се, јер ћете такви бити и ви.

Закључак и порука женама:

Кћерка ће добити половину ваших менталних способности (зато пре трудноће, развијајте мозак)!

Син наслеђује ум твог оца, а не од вашег мужа. Дакле, она фраза "исти си као твој отац" не пије воду.

Кћерку можете да васпитате како хоћете, али она ће увек имати ум као њен отац!

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.