· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Лако успављивање: Проверени метод 10-3-2-1

Ако имате проблем да успавате своје дете, а потом да и ви мирно и спокојно заспите, знајте да је то мука скоро сваког другог родитеља.

1630243787_Depositphotos_10751698_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

САН Метод 10/3-2-1

Да бисте успели да пребродите овај проблем, испробате метод 10-3-2-1, који је постао све популарнији. Његов творац је лекар Раџ Каран и представио га је на свом “Тик-Ток” профилу, па су пратиоци одушевљени и тврде да стварно делује.

Прочитајте још: Остала сам трудна ДВА ПУТА у недељу дана - сада сам мама близанаца, највећи ШОК у мом животу!

Овај принцип подразумева да се ви и ваше дете темељно припремите за одлазак у кревет, што би могло да вам буде од велике помоћи, а када дете осети вашу смиреност и оно ће брзо заспати. Доктор поручује поштовање следеће процедуре која би требало да вам пређе у навику и тиме реши проблем на дуге стазе, и то без икаквих посебних одрицања:

Последња кафа се пије у подне

Чак 10 сати пре одласка на спавање заборавите на кофеин, јер толико времена је потребно организму да га избаци из крвотока и елиминише његове ефекте. То значи да не пијете кафу, чај, енергетска и газирана пића.

Вечерајте пре вести

Тачно три сата пре одласка у кревет завршите са обилним оброцима, јер ћете тиме помоћи организму да избегне горушицу и прекиде сна. Избегавајте и алкохол, јер он ремети веома важну РЕМ фазу сна, која почиње отприлике 90 минута након што смо заспали, а током ње се највише стимулише мозак и тада је највероватније да ћемо сањати.

Предвече престаните са послом

Затим, два сата пре спавања престаните са било каквим послом, јер ће вам то помоћи да се опустите. Растеретите мисли. Релаксирајте се. Дишите дубоко.

Прочитајте још: Скратио си ми живот! То није истина, деца продужавају живот!

Угасите све екране

И на крају, сат пре одласка у кревет угасите све екране - телевизор, компјутер, мобилни телефон... Иако је то најтеже за децу, заправо је можда и најважније. Тако ћете бити сигурни да ће слатко и брзо заспати, а и ви са њима. Ноћ ће коначно бити спокојна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.