Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет лоших понашања која деца уче од родитеља: Обратите пажњу на време

Родитељи су први узори деци

1706002407_shutterstock_1660545964.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Било које лоше понашање код вашег детета које често уочавате, имајте на уму да је велика шанса да га је највероватније научило од вас. Ево најчешћих лоших понашања која деца науче од родитеља, како их је описао Дејвид Вулф.

Прекидање других у говору

Ако родитељи често "прекидају" туђи говор, њихова деца ће сигурно радити исто. Увек дозволите свом детету да вам исприча све што жели, до краја. Немојте дозволити да будете важнији од детета и пружите му простор да се изрази. Научите своје дете о важности слушања и чекања свог реда да говори. То ће га учинити култивисаним и побољшати његову комуникацију.

Недостатак поштовања према одраслима

Доћи ће време када ће неко други пазити на ваше дете. Ваши рођаци, деде, баке, пријатељи или комшије... Ако не покушавате да одгајити дете које ће увек да вас поштује, неће поштовати ни друге. На тај начин аутоматски стварате лошу слику о себи и свом детету.

Шта ако је дете агресивно код куће, али мирно у јавности?

Деца се уче дељењу од малих ногу. Ако не научите дете да неке ствари не сме понети ван куће, неће правити разлику између приватности и јавности. Не желите да се "прљав веш" или интимност дома деле у вртићу или када имате госте. Зато научите дете шта остаје унутар ваших зидова.

Науче речник добрих манира касно

Никад није прерано да децу научите бонтону, како да буду љубазна и пристојна. Заиста требају да знају основне речи добрих манира попут: извини, хвала, молим и тако даље. Деца уче од малих ногу, и ако их од малена учите пристојности и љубазности, други ће бити одушевљени њима.

Превише су зависна

Родитељи који су превише заштитнички настројени и попут хоботнице обавијају децу, прво их чине превише зависним од самих родитеља, а с временом и од других људи. Деца која су навикнута да неко увек решава њихове проблеме, непрестано им прави пут и доноси одлуке уместо њих, лошије се сналазе у животу. У овом обрасцу настављају да траже људе који ће моћи да их воде кроз живот и тенденција им је да постану зависна од њих.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas