Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Припремите се за долазак бебе у дом – водич за куповину

Будући родитељи имају много важних задатака од тренутка када мајка сазна да је у другом стању, па све до доласка новог члана породице у свој нови дом. Треба редовно одлазити на контролне прегледе, слушати савете лекара али се и психолошки припремати за проширење породице што је важно за оба родитеља.

1661790397_36880_profimedia-0298614647_ig.jpg
Oglas
Поред тога, саветује се и да се неке основне ствари припреме за долазак маме и новорођенчета из породилишта како би се први дани боравка код куће олакшали. Ту спадају креветац за бебу, пелене и бенкице, средстава за хигијену, подлога за пресвлачење, прашак за бебе и слично.
 
Куповину можете обавити непосредно пред планирани термин порођаја, али ћете о њој размишљати и информисати се много пре тога, како би одлука коју на крају донесете била најбоља.
 

На шта треба обратити пажњу када купујете креветац за бебе – цена, величина и функционалност

 
Доношењу коначне одлуке и самом чину куповине претходиће листање страница разних онлине продавница и њихове понуде, гледање истакнутих примерака у локалним радњама као и информисање како направити најбољи избор.
 
Када бирате креветац за бебу цена ће бити вероватно један од водећих фактора при одабиру, односно уклапање у буџетска средстава која за то можете да издвојите. Али томе треба додати и личне жеље, боје које ће се уклопити у остатак амбијента као и величину простора где се планира исти поставити. На цену кревеца за бебе утицаће и материјал од којег је направљен, функције које нуди, као и од бренда односно произвођача.
 
Треба имати на уму да када бирате креветац за бебе цена која стоји уз њега може укључивати и душеке и комплет постељине, али и не мора, те обратите пажњу на то.
 
Реч је о дугорочном улагању јер ће се исти користити до две године и зато треба да буде комфорно и удобно место за ваше малишане. Уколико се одлучите за онај модел који је направљен од дрвета са клизном предњом оградом бирате стандардни креветац за бебе  који има просечну цену.
 
Најважније је да креветац за бебе буде постављен тако да имате довољно простора да му приђете, да буде удобан и безбедан за новорођенче.
 

Припрема адекватне подлоге за пресвлачење је важна

 
Пулт или подлога за пресвлачење је функционални комад који ће вам олакшати свакодневне активности које захтева новорођенче. То подразумева некада и до десетак преповијања и облачења дневно. Зато је важно да овај комад буде практичан и удобан. 
 
Пулт се може купити посебно или са комодом за одлагање дечјих ствари. Обратите пажњу на величину и облик подлоге, али и на расопоред у комоди за одлагање ствари. 
 
Веселе боје са различитим дечјим мотивима могу улепшати ове тренутке како за новорођенче тако и за родитеље. 
 

За негу осетљиве коже новорођенчета бирајте прилагођене влажне марамице, купке, креме и прашак за бебе

 
Као сваком родитељу, важно је да дете буде здраво, сигурно и задовољно, у шта свакако спада и брига о њиховој осетљивој кожи. Потогово у првим месецима живота. Козметичке производе пажљиво бирајте, јер ћете их свакодневно користити на њиховој осетљивој кожи. На влажним марамицама, купкама, кремама и прашку за бебе тражите ознаку која указује да су намењени баш малишанима. Важно је да сви ови производи буду хипоаларгени и да бар у почетку бирате оне који су пХ неутрални. 
 
Сву нову гардеробу пре употребе обавезно оперите адекватним прашком за бебе. Што је битно и за касније одржавање, при чему треба и даље користити специјално прилагођене и благе формуле прашка за бебе, омекшивача  и детерџената.
 
У првим месецима се препоручује и прање свих ствари и гардеробе одраслих прилагођеним прашком за бебе. Али и прање постељине за креветац за бебе истим средствима. 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas