Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест ствари које беби нису потребне, а родитељи их купују: Уштедите новац

Труднице са свих страна опседају разне рекламе за слатку одећу за бебе и беби опрему, али шта је од тих ствари заиста потребно беби и будућој мами?

1703680139_shutterstock_2304196181.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

До данас нисте ни слутили да такве ствари уопште постоје у природи, али се већ упорно нуде да их купите, уверавајући вас да ћете без њих једноставно бити изгубљени. Обично ове ствари изгледају тако слатко да је тешко да одолите да их не купите. Али запамтите да многе од ових ствари, купљене у налету шопингхолизма, имају веома кратак рок трајања, јер деца расту невероватном брзином и врло брзо ће многе од њих ускоро бити бескорисне, а новац бачен.

Ево које ствари према искуству мама не морате да купујете за бебу:

1. Супер слатка одећа за бебе

Како можете да одолите малом плишаном скафандеру и машни за главу за вашу будућу принцезу? Или испред комплета минијатурне кариране кошуље и исто тако минијатурних фармерки за будућег каубоја? Али запамтите шта новорођенчад обично раде током сва 24 сата у дану. Њихове главне активности су јело, спавање и избацивање разних телесних течности. И сва та лепа одећа коју обучете може бити уништена подригивањем или каком. Поред тога, бебе се веома тешко облаче. Одупиру се на све могуће начине сваким покушајима у овом правцу, мигољећи се и вриштећи.

Што брже и лакше "спакујете" своју бебу у бар нешто одеће, то ће бити боље за све. Одлично решење: разни бодији, блузе које се спреда закопчавају на дугмад, пиџаме - једном речју, све оно што не треба да навлачите преко главе (ово посебно мрзе бебе). Поред тога, вероватно ћете бити преплављени одећом за бебе од стране саосећајних рођака, пријатеља и колега. Зато се потрудите и боље сачувајте овај новац за нешто корисније.

2. Ципеле за бебе

Иако су све ове ципеле, чизме, патике, патофне и сандале једноставно неподношљиво симпатичне, морате искрено признати да су бескорисне и куповино. Прво, бебе не могу да ходају и једноставно им не требају ципеле. Друго, упркос свом дивном изгледу, ове бесмислене ципеле обично нису баш удобне, а бебе обично не воле да им се стопала заглаве у њима. Бебе одмах почињу да ударају ногама и брзо се отарасе ове невоље. И треће, док беби заиста буду потребне нормалне ципеле, оне морају бити високог квалитета како би се стопало детета правилно формирало. Али до овог тренутка, на срећу, он ће прерасти мале украсне ципеле које сте му из неког разлога купили у налету емоција.

3. Грејач за влажне марамице

Идеја која је водила креаторе овог невероватног уређаја је сасвим разумљива и чак вредна саосећања - како не би изазвала ни најмању нелагодност беби (а брисање хладном влажном крпом вероватно није баш пријатно). Међутим, постоји мали проблем. Чак и ако одлучите да сточић за превијање затрпате грејачем за влажне марамице, чим извадите марамицу из њега и одвратите пажњу бар на пет секунди... он већ губи сву своју топлину.

Уместо да трошите новац на тако високотехнолошки, али неефикасан начин загревања марамице, запамтите да већ имате свој и потпуно бесплатан грејач за ово - свој длан. Само стисните марамицу у руци и након истих пет секунди она ће постати топла.

4. Украсна постељина за креветац

Све врсте браника, јастука, ћебади итд. - све ово, наравно, изгледа лепо и удобно, али на крају се испоставља да је далеко од безбедног за бебу. Према стручњацима Америчке академије за педијатрију, сва мека постељина присутна у бебином кревецу носи висок ризик од гушења – беба једноставно може да се угуши ако се уплете у њу. Дакле, све што би требало да буде у кревецу је душек прекривен чаршавом са еластичном траком.

5. Пелене за новорођенчад

Обично су такве пелене дизајниране за тежину детета до четири и по килограма. Дакле, ако сте родили бебу од четири килограма, она ће прерасти ове пелене још у породилишту. Чак и ако ваша беба има мању тежину, у првим месецима живота, пелене прве величине, које су дизајниране за тежину од три и по до шест килограма, сасвим ће му одговарати.

Ако очекујете бебу са малом порођајном тежином, купите малу кутију пелена за новорођенче и видите колико брзо ваша беба прераста, јер куповина велике кутије одједном може оставити без идеје шта да радите са остацима, пише дети.маил.ру.

6. Баде мантил са капуљачом

Бебе у овоме изгледају невероватно слатко, али у стварности је то потпуно бескорисна ствар. Да не помињемо да су ови огртачи често превише танки и слабо упијају, покушај пажљивог увлачења мучних, клизава и хладних руку бебе која вриште у рукаве није лак задатак. Док ово успе, ништа вас неће задовољити.

Капуљача је, наравно, корисна ствар која вам омогућава да бебину главу држите топлом након купања, али је боље да користите не баде мантил, већ дебели пешкир за купање са капуљачом или обичан пешкир за одрасле, у који можете чврсто и, што је најважније, брзо повити бебину главу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas