Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕПОРУКЕ

Шта нас је научио "РАД НА ДАЉИНУ": Ово је 5 савета француских мама за оне који и даље РАДЕ ОД КУЋЕ

Рад од куће је ефикасан и згодан док сте сами у стану...

1677628548_vojv-roditelji-shutterstock_258054869.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Како постати заиста ефикасан ако је цела породица код куће, а ви радите на даљину? Ево неколико савета француских мама које раде од куће.

1. Подесите продуктивне сате

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Прво, са колегама, одредите интервал када ћете гарантовано бити доступни за позиве и састанке на мрежи. Ово може бити време за спавање ваше деце, или сати када похађају клубове, вртиће, иду у школу. Пар сати тишине и рада без прекида је много важније од формалног „од 9 до 6“, где те стално вуче.

Друго, договорите се са децом око краја радног дана. Ово олакшава присиљавање да се зауставите у одређено време. И деци ће бити лакше да чекају време када сте им у потпуности доступни.

5. Организујте свој радни простор
Што више времена проводите седећи, важнија је исправна висина стола, ергономија столице. Можда вам неће требати канцеларијска опција - само се уверите да је столица удобна, да није превише мекана и да вам омогућава да промените држање.

2. Организујте комуникацију

Када деца сваког тренутка могу да упадну у собу, тешко је обавити пословни телефонски позив. Слободно одмах реците саговорнику да више волите е-пошту или ћаскање. Друга важна тачка је да затражите унапред да пошаљете листу питања за дискусију. Састанци без плана касне, људи их тешко завршавају – није вам исплативо.

3. Планирајте све. Посебно дечију активност

Родитељи морају да пронађу ритам који омогућава да потребе сваког члана породице коегзистирају. За почетак направите недељни распоред – планирајте активности деце. Дакле, не морате да трчите сваки дан у потрази за идејама, шта тачно да радите са њима сада.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Ако је могуће, узмите у обзир да ротирајући рад са својим партнером буде ефикаснији када он или она чува децу.

4. Померите опсег радног времена

Не можете вештачки да реконструишете право радно време са децом код куће. Добро решење је да устанете рано ујутру на посао док сви још спавају или, обрнуто, искористите тишину увече када су деца већ у кревету. Најважније, поштујте своје биолошке ритмове.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas