· · Коментари: 0

РАД ОД КУЋЕ: 5 савета како да уредите сопствени КУТАК у дому у коме радите (ФОТО)

Пустите машти на вољу, а нека вам приоритет буде удобност

1675851751_shutterstock_86064604-home-ofis-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Постоји пуно предности рада од куће, а једна од највећих је свакако тај што избегнете превоз до посла и назад,
па уштедите пар сати свог живота. И док многи мисле да рад од куће значи излежавање на каучу, или седење у башти, ипак ћете открити да сте најпродуктивнији уколико успоставите неки ред у свом радном простору код куће.
За почетак, морате имати прави сто и столицу.

Организација сопственог простора за рад, значи да имате пуну слободу избора и одлучивања како желите да он изгледа. Желите љубичасту или наранџасту столицу? Само напред! Желите пругаст зид? Нема граница...
Али, без обзира за какав декор се одлучите, имамо пар савета који ће вам помоћи да створите пријатан и удобан простор за рад.

1. Пронађите најбољу локацију

За неке људе, одабир кутка у дому за ''канцеларију'' је лако. Имају празну собу коју наменски користе као простор за рад. Али, многи људи немају толико слободног простора. Зато, када је простор ' 'тесан'', мислите како на креативан начин да поделите простор за рад од остатка куће. За то вам могу послужити параван, сто и столица који ће бити окренути ка прозору или зиду, на који ћете окачити зидну таблу са предвиђеним простором за качење подсетника, слика или папира.

 

Радни сто центрирајте тако да буде испред прозора, али оставите место између прозора и стола да можете да циркулишете, или у том простору одлажете потребне кутије и папире. Важно је да имате довољно природног светла и да често ветрите свој радни простор, јер ипак ту проводите више сати. Осим тога, поглед на парк, друге зграде и комшије које уживају на терасама ће вам сигурно донети разоноду и лепу енергију.

2. Минимализам на радном столу

Вероватно се дешава да имате толико посла у току дана, да на самом крају на радном столу остане хрпа папира, оловака, маркера и шољица од кафе. За почетак, обезбедите једну занимљиву кутију у којој ћете одлагати све папире, јер нема потребе да их гомилате на радном столу. На крају радног дана оловке одложите у посебну посуду и распремите сто. Минимализам на радном столу је важан, јер не може да вам одвлачи пажњу у току радног дана.

3. Класификујте папире и направите листу ШТА ТРЕБА ДА УРАДИМ

Ово је још један од сјајних начина да улепшате свој простор, па зато, као у оним забавним канцеларијама из филмова, купите фасцикле на којима ћете писати датуме и рокове. У њих класификујте папире и одложите их на полицу или део у гардероберу који је празан. Поента приче је да не оптерећујете превише свој радни кутак и да управо на ''ТО ДО'' листи напишете шта су вам приоритети за тај дан.

4. Ускладите боје

Већина комерцијалних канцеларијских простора тежи сивој и белој боји, ако је то оно што вам је стварало нелагоду, боје у свом кутку ускладите по себи, али ипак, било би добро да због концентрације то буду земљане или неутралне боје.

Фото: Схуттерстоцк

5. Унесите топлину уз детаље
Важно је да радите у пријатној атмосфери, а неколико детаља ће томе допринети, а само неки од њих су стона лампа, маркери, роковници. Уз све детаље, битно је да имате удобну и квалитетну столицу или фотељу, декоративно јастуче и мали прекривач.

Сваког дана се трудите да свој радни простор учините удобним како бисте брзо и ефикасно решавали своје задатке, ако ћете више недеља или месеци радити онлине. Било би добро да имате свој кутак за рад јер ћете се тако осећати лепше и боље, а свакако и продуктивније.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.