Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Зашто деца треба да одрастају уз пса? Један разлог је посебно важан

Многи људи када сазнају да ће постати родитељи, а имају пса у кући, почну са преиспитивањем да ли је боравак бебе и љубимца у истој просторији добра ствар.

1611587974_Depositphotos_43824099_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Такође, као родитељи, често одбијамо и захтеве мале деце да имају пса - јер их видимо само као обавезу. Међутим, психолози тврде супротно.

Прочитајте још: Шта деца треба да знају о новцу? Важна правила за будућност

Наиме, стручњаци тврде да одрастање деце уз псе има многобројне бенефите. Ми вам представљамо 4 најважнија.

Одговорност и самопоуздање

Отпорност на алергија и астме
Деца која одрастају уз псе имају мањи ризик да оболе од астме или развију алергије, доказала су многа научна истраживања.

Деца не само да уче шта је одговорност, већ и јачају самопоуздање уз љубимца. Када су деца успешна у бризи око љубимца, поносни су на себе и осећају се добро. Заузврат, расте им самопоуздање.

Позитиван утицај

Попут одраслих и деца имају лоше дане и тада се окрећу својим љубимцима. Боравак у њиховом друштву их умирује и орасположава.

Прочитајте још: "НИСАМ ЗНАЛА ДА МОЈ СИН ИМА ОВАКВО МИШЉЕЊЕ: Мајка пронашла писмо свог сина и шокирала се када је видела шта у њему пише

Игра је непроцењива

Игра деце и пса је нешто најслађе што ћете видети сваког дана ако набавите пса свом детету. Те слатке тренутке желећете стално да забележите као трајну успомену.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas