Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови да дете има висок IQ: Обратите пражњу на мале детаље

Са децом треба радити и то је оно што је обавеза сваког родитеља

1663576084_kid-gadd8bc37e_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Треба их научити много тога, од задовољавања својих животних потреба до великих математичких форми, али и лепог понашања међу људима. Није лако, али стручњаци кажу да је првих 7 година дететовог живота најважније, да им се тада највише треба посветити.

Свако дете је паметно, али постоје деца која имају натпросечну интелигенцију. Према Менси, 'друштву високог коефицијента интелигенције', постоје знакови које родитељи могу да траже код деце, јер они могу да укажу на то да њихова деца имају већи коефицијент од просечног. Високо интелигентна деца често показују следеће особине:

Одлична меморија

Јасно је да је добро памћење важно да деца науче и задрже нове информације, како у школи, тако и код куће. У ствари, према псилхолозима, рано памћење није повезано само са учењем (од вртића до факултета), већ и за доношење одлука у свакодневним активностима. Једно упозорење, истраживање показује и да деца са већом интелигенцијом боље лажу.

Прочитајте још: Пун је витамина и омогућиће вам потребну енергију: Идеалан доручак за ТРУДНИЦЕ (РЕЦЕПТ)

Вештине раног читања

У просеку, већина изузетно интелигентне деце почиње да чита пре четврте године, док је већини деце око шесте до седме године. Постоји много фаза читања, а деца морају да науче да препознају и разумеју речи пре него што могу да почну да самостално читају. Нека деца могу открити радост читања касније у животу, али када почну да читају, интелигентна деца се често заљубе у ту активност.

Радозналост

Радозналост је важна као и интелигенција, и добар је показатељ успеха. Деца која постављају бројна питања показују урођену жељу да уче. Траже могућност да стичу нова знања где год се налате, и развијају свој ум и интелект.

Смисао за хумор Историчари су приметили смисао за хумор код неких од 'највец́их мозгова' света. На пример, многи најпознатији цитати Винстона Черчила су смешне досетке које су откриле његову духовитост. Не обесхрабрујте смисао за хумор вашег детета, то би могао да буде знак величине.

Музичка способност

Истраживања су показала везу између музикалности и интелигенције, а истраживачи верују да деца имају академску корист када стекну музичко образовање. Сви родитељи треба да изложе своју децу музике у раном узрасту, чак и ако немају посебан музички таленат. Идтраживачи верују да музички тренинг утиче на мозак и откључава способност креативног размишљања.

Посавља високе стандарде

Паметна деца и успешни одрасли, имају тенденцију да себи поставе високу летву. Имају потребу да се побољшавају и буду бољи у областима које су им важне. Овај нагон им такође помаже да научи нове вештине и школске предмете најбоље што могу. Хиперфокусирање на одређене области интересовања такође може бити знак високе коефицијента интелигенције.

Причљиви су са одраслима

Даровиту децу ћесто описују као 'мали одрасли' због њихове ране зрелости, веће свести о актуелним догађајима и њихове склоности да разговарају са одраслима, а не са другом децом. Посебно бистро дете може бити оно које на рођенданској забави ћаска са одраслима уместо да се игра са другом децом. Уживање у разговору и разговор на разне теме, такође је знак интелигенције код деце.

Прочитајте још: Бебе до деветог месеца ову храну не треба да једу: Будите опрезни

Чак и ако дете тренутно не показује неке од ових знакова високог коефицијента интелигенције, оно би и даље могло да буде будући геније. Стручњаци се слажу око тога да се особа рађа као геније или се временом развија, али већина се слаже да неговање, односно позитивно окружење детета, има велике везе са њиховим будућим способностима и шансама за успех.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas