Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Биљка "СНЕГ У ЛЕТО" чини сваку баштицу магичном: Најлепши цветни покривач, ОТПОРАН на све

Приземни покривачи су атрактиван начин да се брзо покрије много површина у башти

1655467864_downy-madarhur-g166e828a7_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

"Снег у лето", или Cerastium сребрни тепих, је зимзелени покривач земље који цвета од маја до јуна. Међутим, цвеће није једини атрактиван део ове упадљиве биљке. Сребрно, сивкасто зелено лишће је фин додатак овој биљци и задржава своју богату боју током целе године.

Прочитајте још: 6 разлога зашто биљке воле ЦИМЕТ: Моћан савезник кућних и баштенских биљака

Овај запањујући цвет је члан породице каранфила. Цвета обилно, са цветовима који су сребрнобели и звездасти, а када је у пуном цвету, ова бујна биљка подсећа на гомилу снега, па отуда и назив биљке.

"Снег у лето": Како се гаји?

Биљка "снег у лето" се гаји релативно лако. Воли пуно сунца, али ће успевати и на делимичном сунцу у топлим климама.

Нове биљке се могу добити из семена, или директно посејати у цветну башту у рано пролеће. Земља мора бити влажна за правилно клијање, али када се биљка успостави, врло је толерантна на сушу.

Успостављене биљке могу се размножавати дељењем у јесен или резницама. Размакните "снег у лето" 31-61 цм да бисте добили довољно простора за ширење. Зреле биљке расту до 15-31 цм и имају ширину од 31-46 цм.

Прочитајте још: Како да вам цвеће не увене док сте на одмору? Ове 4 "уради сам" методе заливања проверено раде

Будући да се веома лако гаји, она ће се брзо ширити и може постати инвазивна. Међутим, ивица дубока око 13 цм обично ће задржати ову биљку у њеним границама.

Користите ђубриво са високим садржајем азота приликом садње и фосфорно ђубриво након цветања биљака.

Не дозволите да земљани покривач остане непримећен. "Снега у лето" је напросто савршен за камене баште, падине или чак као ивица у башти. Обезбедиће дуготрајно, бисерно бело цветање и задивљујућу, сребрнасту боју током целе године.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas