· · Коментари: 0
ФАРМЕРКЕ

ФАРМЕРКЕ не треба пречесто прати, а ово је ПРАВИ РАЗЛОГ зашто

Фармерке носимо готово свакодневно, али не треба их прати толико често колико мислимо.

1600775043_Depositphotos_247985542_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Можда мислите да је прање одеће једноставан задатак, али стручњаци се не би сложили са вама. Упутства за прање сваког одевног предмета могу се разликовати - на пример, јесте ли знали да не би требало да користите омекшивач приликом прања пиџаме? Још једна ствар која захтева врло специфичну негу су фармерке, а према речима стручњака, ако их не перете како треба, могли бисте да их уништите.

То је зато што пречесто прање фармерки може да узрокује њихово блеђење, како објашњавају стручњаци.

- Као опште правило: Што мање перете фармерке, то боље. За разлику од друге одеће, ваше фармерке не треба да проводе толико времена у машини за веш. Често прање фармерки може да промени њихов облик и боју. Саветује се да их ставите на хладно прање једном месечно и да тако одржавате чистоћу и свежину. 

Прочитајте још: Живите у малом стану, а имате ПРЕВИШЕ ОБУЋЕ? Ови једноставни ТРИКОВИ ће вам помоћи

Фото: Депозит

Међутим, вреди истаћи да стављање на потпуно прање можда неће увек бити потребно. Ако носите фармерке активно неколико дана, биће потребно да их чешће перете како би биле чисте. Међутим, ако се носе данима са врло ниским нивоом активности, можете их дуже одржавати и влажном крпом одстранити мрље које се појаве између прања и оставити да се осуше на ваздуху.

Прочитајте још: Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ

Да бисте спречили скупљање или блеђење, одлучите се за нежно прање, употребите хладну воду и детерџент за негу боја, посебно онај за тамну одећу ако су вам фармерке плаве или црне.

Фармерке такође окрените наопако - то штити влакна са спољне стране фармерки од трења и директног излагања детерџентима, што помаже у спречавању блеђења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.