Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најсрећније жене имају ових 5 ОСОБИНА: Оне добро знају да материјалне ствари нису извор радости

Срећне и испуњене жене се не упоређуј са другима, већ само са собом

1683706952_shutterstock_613990049.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако данашња потрошачка култура покушава да нас увери у супротно – срећа заиста не почива на материјалним стварима. Питате се у чему је тајна? Срећни људи имају специфичне приоритете у односу на друге: бирају људе, односе и ситуације које из њих извлаче најбоље. Уколико желите да остварите своје жеље, постигнете своје циљеве или остварите шта год за вас био појам среће, усвојите неке од ових 5 особина које су заједничке најсрећнијим женама.

1. Оне могу да кажу НЕ стварима које не желе без осећаја кривице

Свима нам се ово дешавало: стављени пред неки избор лакше нам је да пристанемо на нешто што не желимо него да се рвемо са осећајем кривице ако кажемо НЕ. Уколико је ово ваш случај или често имате страх да ћете нешто пропустити време је да усвојите нови начин размишљања. Најсрећније жене као приоритет постављају себе тако што неће пристати ни на шта што не желе. Оне не брину шта ће неко други рећи или помислити. Не брину ни што ће се друштво силно забавити на неком догађају без њих јер своју вредност не приписују својој друштвеној присутности. Ако често радите ствари које вам се не раде почните да практикујете уметност одбијања: “Хвала, али овог пута ћу прескочити!”

2. Брину о себи и свом здрављу

Иако нису сви залуђеници за здраву храну, суплементе и биохакинг – здрав животни стил и активност јесу фактори који утичу на ниво среће. Срећне жене су одморне, хране се добро, пију довољно течности и знају да процене шта је њиховом телу потребно. Нису склоне да нарушавају своју рутину, посебно не штетним понашањем. Важно им је да једу здраво, да буду активне и да се брину о свом менталном здрављу и релаксацији.

3. Не доживљавају ствари лично

Најсрећније жене ретко када ствари доживљавају лично. Уколико често бринете о томе да ли је неко љут на вас или вам нешто замера или му се напросто не допадате – време је за промену обрасца. Уколико се неко према њима понаша неприкладно или непријатно најчешће ће понашање особе приписати управо тој особи. Неће упадати у замке размишљања у којима код себе покушавају да нађу разлог за туђе расположење и поступке. Овакав став им на дуже стазе доноси лакоћу и ослобађа их непотребних брига и сломљеног срца. Уколико ствари доживљавате лично подсећамо вас да је туђе понашање њихова одговорност и у највећем броју случајева зависи од друге особе, а не од вас.

4. Суочавају се са својим проблемима

Непријатни разговори, тешки дани и изазовне ситуације - често нам је лакше да их заобилазимо и избегавамо него да се суочимо са њима. Ипак, нејсрећније жене негују став да је најздравије суочити се са проблемима када се они појаве. Спремен су да поведу и тешке разговоре без обзира на исход, јер знају да је боље решити се брига него стати оптерећен тежином неизвесности и нерешених проблема. И најважње је што решавање или суочавање са проблемима оставља више времена да се посветите уживању у животу уместо руминацији.

5. Не упоређују се и не такмиче се ниса ким осим са собом

Најсрећније жене се не такмиче са другима. Оне теже да буду боље од себе јуче, а не да буду боље од неког другог. Не упоређују се са другим женама већ користе своја постигнућа да би славиле своју заједницу жена.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas