Oglas
· · Komentari: 0

Najsrećnije žene imaju ovih 5 OSOBINA: One dobro znaju da materijalne stvari nisu izvor radosti

Srećne i ispunjene žene se ne upoređuj sa drugima, već samo sa sobom

1683706952_shutterstock_613990049.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Iako današnja potrošačka kultura pokušava da nas uveri u suprotno – sreća zaista ne počiva na materijalnim stvarima. Pitate se u čemu je tajna? Srećni ljudi imaju specifične prioritete u odnosu na druge: biraju ljude, odnose i situacije koje iz njih izvlače najbolje. Ukoliko želite da ostvarite svoje želje, postignete svoje ciljeve ili ostvarite šta god za vas bio pojam sreće, usvojite neke od ovih 5 osobina koje su zajedničke najsrećnijim ženama.

1. One mogu da kažu NE stvarima koje ne žele bez osećaja krivice

Svima nam se ovo dešavalo: stavljeni pred neki izbor lakše nam je da pristanemo na nešto što ne želimo nego da se rvemo sa osećajem krivice ako kažemo NE. Ukoliko je ovo vaš slučaj ili često imate strah da ćete nešto propustiti vreme je da usvojite novi način razmišljanja. Najsrećnije žene kao prioritet postavljaju sebe tako što neće pristati ni na šta što ne žele. One ne brinu šta će neko drugi reći ili pomisliti. Ne brinu ni što će se društvo silno zabaviti na nekom događaju bez njih jer svoju vrednost ne pripisuju svojoj društvenoj prisutnosti. Ako često radite stvari koje vam se ne rade počnite da praktikujete umetnost odbijanja: “Hvala, ali ovog puta ću preskočiti!”

2. Brinu o sebi i svom zdravlju

Iako nisu svi zaluđenici za zdravu hranu, suplemente i biohaking – zdrav životni stil i aktivnost jesu faktori koji utiču na nivo sreće. Srećne žene su odmorne, hrane se dobro, piju dovoljno tečnosti i znaju da procene šta je njihovom telu potrebno. Nisu sklone da narušavaju svoju rutinu, posebno ne štetnim ponašanjem. Važno im je da jedu zdravo, da budu aktivne i da se brinu o svom mentalnom zdravlju i relaksaciji.

3. Ne doživljavaju stvari lično

Najsrećnije žene retko kada stvari doživljavaju lično. Ukoliko često brinete o tome da li je neko ljut na vas ili vam nešto zamera ili mu se naprosto ne dopadate – vreme je za promenu obrasca. Ukoliko se neko prema njima ponaša neprikladno ili neprijatno najčešće će ponašanje osobe pripisati upravo toj osobi. Neće upadati u zamke razmišljanja u kojima kod sebe pokušavaju da nađu razlog za tuđe raspoloženje i postupke. Ovakav stav im na duže staze donosi lakoću i oslobađa ih nepotrebnih briga i slomljenog srca. Ukoliko stvari doživljavate lično podsećamo vas da je tuđe ponašanje njihova odgovornost i u najvećem broju slučajeva zavisi od druge osobe, a ne od vas.

4. Suočavaju se sa svojim problemima

Neprijatni razgovori, teški dani i izazovne situacije - često nam je lakše da ih zaobilazimo i izbegavamo nego da se suočimo sa njima. Ipak, nejsrećnije žene neguju stav da je najzdravije suočiti se sa problemima kada se oni pojave. Spremen su da povedu i teške razgovore bez obzira na ishod, jer znaju da je bolje rešiti se briga nego stati opterećen težinom neizvesnosti i nerešenih problema. I najvažnje je što rešavanje ili suočavanje sa problemima ostavlja više vremena da se posvetite uživanju u životu umesto ruminaciji.

5. Ne upoređuju se i ne takmiče se nisa kim osim sa sobom

Najsrećnije žene se ne takmiče sa drugima. One teže da budu bolje od sebe juče, a ne da budu bolje od nekog drugog. Ne upoređuju se sa drugim ženama već koriste svoja postignuća da bi slavile svoju zajednicu žena.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas