· · Коментари: 0
ЛОША НАВИКА

Сваки дан носите исте ципеле? Време је да прекинете ту навику из врло битних разлога

Неугодан мирис и уништавање су два главна разлога.

1609583026_Depositphotos_170923156_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Једном када пронађете омиљени пар ципела, не желите их скинути. Носите их сваког дана на посао, у шетњу, у изласке... Ипак, стручњаци кажу да то није добро радити и да, ако имате ту навику, размислите о промени.

Прочитајте још: Сва правила одржавања КОЖНЕ ОБУЋЕ: Како се одлажу, четкају, а шта посебно не воле!

Како преноси Тхе Сун, ако их не носите свакодневно, ципеле ће вам трајати пуно дуже јер смањујете ризик од уништавања и трошења. Осим тога, ципеле направљене од коже упијају зној стопала, па могу изгубити свој облик ако их не осушите до краја од зноја и влаге. Такође, влажна кожа брже пуца, па ћете у кратком року приметити мноштво огреботина на омиљеним ципелама.

Фото: Депозит

Џим Кас, потпредседник америчке компаније за производњу и продају ципела "Аллан Едмондс", каже како би најбоље било да ципеле мењате сваких неколико дана како би вам сваке од њих што дуже трајале.

Прочитајте још: ТРИКОВИ ЗА САВРШЕНО ЧИСТУ ОБУЋУ: Све што је потребно имате у кући

Важно је користити уметке и калупе за ципеле којима ћете сачувати њихов облик и уз помоћ којих ће се брже осушити.

Напоменуо је и да ће ципеле које се не осуше и у којима се свакодневно зноји нога врло брзо попримити неугодан мирис.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.