Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУГАРИЦЕ

Свако женско пријатељство је у КРИЗИ после 30. године, а онда се деси ЧУДО

Не постоји истински стабилно женско пријатељство, чак иако изгледа да је јаче од стене - поручили су научници са Универзитета Оксфорд.

1625498180_shutterstock_709782289.jpg
Фото: Шатер
Oglas

На основу студије коју су спровели, закључили су да се оно пре или касније (на)руши. Чим даме уђу у трећу деценију, предност аутоматски дају мушкарцу који им постаје центар света, па другарица више нема оно место које је имала.

Прочитајте још: Зоран Миливојевић каже да "Лепа Рада" највише пати када остари, јер се такмичи са девојкама

Ко је први у женском именику?

Ствари се мењају чак и у телефонском именику, јер је партнер сада контакт "број један" и он преузима улогу најбољег пријатеља. Под бројем два се и даље налази жена, али ни то није најбоља пријатељица из детињства, већ мајка.

Прво муж, па мама, па ћерка, па другарица.

С временом, улогу доминантне особе у животу и најближе особе преузимају и кћерке, које одрастањем у великој мери замењују улогу првобитне најбоље пријатељице. Дакле, пријатељице су ту све мање важне. Али, стручњаци кажу да то не зависи за оба пола.

Прочитајте још: Како је настала болест БОГАТИХ ДАМА? Прва дама САД имала је модне хирове због који су мислили да је ЛУДА!

Мушка пријатељства

Жене и мушкарци се потпуно разликују када су у питању друштвено-социјални односи. Лепши пол још у раној младости схвата промене, које неминовно доноси живот, прилагођава им се кроз транзицију између најбоље пријатељице, преко партнера и мајке до деце.

Мушкарци се тврдоглаво држе најбољег другара из детињства.

- Мушкарци се тврдоглаво држе најбољег пријатеља из детињства, што је можда искреније, али у позним годинама често доноси јаз у односима са партнерком или децом. Очигледно је да жене на неки начин инвестирају у социјални капитал, јер имају ограничену количину времена, труда и емоција које улажу у појединце и односе са њима - навела је антрополог Робин Дунбар.

Прочитајте још: Грузијка у сред короне родила сина у Београду и каже да имамо ЈЕДНУ заједничку особину (ФОТО)

Истраживање је показало и да се жене у зрелом добу често враћају пријатељицама из младости и настављају тамо где су стале пре много деценија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas