· · Коментари: 0
КОРИСНО

ТРУДНА докторка на ТикТоку показала како да труднице ПРАВИЛНО вежу појас у аутомобилу (ВИДЕО)

Докторка Кејти са Хитне медицине и сама је трудна, а у свом видеу објаснила је како би труднице требало да стављају сигурносни појас - испод трудничког стомака.

1618319353_Depositphotos_26339843_s-2019.jpg
Фото: Депозит

- Јуче сам радила у Хитној служби и бринула о младој дами која је лакше настрадала у саобраћајној несрећи у трећем месецу трудноће - испричала је у свом ТикТок видеу специјалиста хитне медицине Кејти.

Рекла је како је трудницу питала да ли је била везана сигурносним појасом, на шта је девојка објаснила да јој је појас био везан преко трудничког стомака.

Прочитајте још: ОДУШЕВИЛА ХИЉАДЕ ЖЕНА: Мајка показала како јој изгледа стомак после три трудноће (ФОТО)

- Тад ми је синуло да не знају сви како би требало да се веже појаса када сте у гругом стању - каже Кејти, иначе и сама у 34. недељи трудноће, па је објаснила да се појас поставља испод трудничког стомака, и то тако да ремен горе стоји између груди.

Исто тако, напомиње докторка, ако трудница седи на месту сувозача, своје седиште би требало да повуче што више назад, односно што даље од управљача.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Да би вам коже била глатка и мекана као памук, урадите ово пре бријања

- Тако се смањују шансе на минимум од удара ваздушних јастука који ће вас иначе, ако се активирају, ударити право у стомак - каже др Кејти, а свим будућим мамама у случају саобраћајне несреће саветује да осим лекара Хитне посете и гинеколога, чак и кад је реч о лакшој несрећи и наизглед без повреда. 

- Многе повреде се не виде голим оком, а могу озбиљно да угрозе вас и бебу - напомиње др Кејти.

Британско национално удружење за породиље (Натионал Цхилдбиртх Труст) има и своје смернице за понашање трудница у саобраћају, а они за вожњу у аутомобилу саветују:

Прочитајте још: Навикли сте се на шминку? Зашто би некада кожу требало да одморимо од пудера

  • Носите сигурносни појас са три тачке прихвата
  • Наместите га тако да иде преко рамена и кључне кости и доле између груди.
  • Пазите да је доле појас што ниже могуће, испод стомака и детета.
  • Наместите га да вам је што удобније, а према потреби прилагодите и седиште.

- То су и мени други рекли док сам била трудна, а у 22. недељи трудноће доживела сам тешку саобраћајну несрећу - написала је једна жена у коментарима, а додаје како јој је правилно везивање појаса дословно спасило живот, као и живот тад још нерођеног сина.

Прочитајте још: Маска за боре: Потребни су вам само ЈОГУРТ И КУРКУМА

- Пуно вам хвала на овоме! Ја сам у 26. недељи и ово ми нико није рекао - написала је једна будућа мама, а преноси Метро.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.