· · Коментари: 0
САМОПОУЗДАЊЕ

ВАШ УМ ЈЕ ВАШЕ НАЈСНАЖНИЈЕ ОРУЖЈЕ! Савети како постати самоуверена особа

Самоувереност – неки људи је једноставно имају.

1599729450_Depositphotos_12623060_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Можете је приметити при њиховом ходу, при начину на који разговарају са другима и опходе се према стварима које им се дешавају.

Самоувереност или самопоуздање, није нешто са чиме се рађамо, упркос општем мишљењу. Оно се гради, од малена. Од првих корака које сте још као дете направили. Ако су ваши родитељи веровали у вас, и ви сте научили да можете у себе да верујете.

С друге стране, појединце је живот научио да само вера у себе и своје способности, доноси успех, чак и онда када нико други осим њих самих није у то веровао.

Ваш ум је ваше најснажније оружје!

Ствар је заправо у томе да је самопоуздање највећа разлика између људи који увек добијају оно што желе и свих осталих. Ваш ум је ваше најснажније оружје. Никада не треба да потцењујете снагу свог ума, јер је она неограничена, ако јој дозволите да буде.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Зашто срећне СОЛЕРКЕ сви гледају испод ока? Какво је ВАШЕ мишљење?

Самопоуздање је најједноставније речено, поверење које указујете сами себи. Ако не верујете себи апсолутно, како онда можете другима око себе. Предочићемо вам данас одлике смоуверених особа, оне које треба да следите како би остварили све што желите у животу.

БУДИТЕ АКТИВНИ СЛУШАЛАЦ

Способност активног слушања је оно што несигурне особе не одликује. Они врло често више говоре него што слушају, правдајући се на сваком кораку, делећи своје мишљење и покушавајући да измаме осмех и аплауз.

Несигурне особе желе да их свако чује да би се осетиле важнима.

Особе које краси самопоуздање не морају много тога да кажу да би себи додале вредност. Оне су свесне колико свака њихова реч заправо вреди и никад их не троше узалуд. Активан слушалац свом саговорнику посвећује сву своју пажњу, не цупкајући при том у жељу да овај што пре заврши излагање како би на њега дошао коначно ред да говори.

Прочитајте још: Седам јасних знакова да имате ДОБРОГ СУПРУГА

ЗАДАЈТЕ СЕБИ ЦИЉЕВЕ

Тумарати кроз живот бесцљно одлика је несигурних особа. Несигурних у погледу оног што желе, могу и за шта су створене. Ваш циљ, какав год био, било пословни, животни, интелектуални или љубавни, је ваша највећа мотивација. Особе које имају самопоуздање знају да једном остварен циљ доноси нове циљеве, а не означава крај пута. Записивање циљева на папиру чини их у извесном погледу стварним и остварљивим.

Фото: Депозит

ПРЕУЗМИТЕ ИНИЦИЈАТИВУ

Особа која има одлику самоуврености неће чекати док јој живот намести најбоље карте. Она ће играти са оним које тренутно има у рукама. Ризиковаће, дати све од себе, блефирати и у највећем броју случајева – однети победу.

Преузимање иницијативе је важно!

Успех је процес који се лагано гради, и који се не дешава преко ноћи. Када су труд и рад приметни и опипљиви, они привлаче позитвне ситуације и људе, дајући вам шансу за остварењем ваших планова.

Прочитајте још: Да ли треба ДРУГАРИЦИ рећи да је дечко ВАРА? Прво одговорите на СЛЕДЕЋЕ ПИТАЊЕ

НЕ СМАТРАЈТЕ ПОРАЗ ВАШОМ НЕПРЕМОСТИВОМ ГРЕШКОМ

Речено је небројано много пута да сви греше, али не разумеју сви смисао грешака. Оне служе како би из њих извукли оно најбоље. У тренутку када сте погрешили ви сте већ постали свесни тога шта треба да урадите другачије, и само то је заправо успех.

Учите на грешкама!

Када дете слаже коцке и жели да направи високу кулу, ређаће коцке једну на другу колико год буде могао, али ће кула увек на крају да падне. Зашто? Зато што дете не зна да кули требју темељи, потпора, стабилност са једне и са друге стране. Исти је случај и са грешкама одраслих. Ако из њих не научите, осуђени сте на то да их понављате.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.