Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМА

За све оне којима је стално ХЛАДНО: Четири практична савета како да се ЗАГРЕЈЕТЕ иако је напољу МИНУС

Када температура падне испод нуле, свима је на уму само једно - да се угреју.

1641930616_young-woman-gab45c7d5e_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Стигли су нам ледени дани и многима је тешко да се загреју, нарочито ако, због природе посла, доста времена проводе напољу.

Иако је топла одећа предуслов за добру изолацију тела и заштиту од мраза, постоји још пар ствари на које треба обратити пажњу током зиме.

Прочитајте још: Савет искусних планинара: Једноставан трик због којег ће НОГАМА бити топло иако је напољу СНЕГ

Шетње по хладном ваздуху

Нека вам снег и минус не буду изговор да не излазите из куће! Довољно је пола сата ходања дневно, а пожељно је и сат времена. Осим што подиже температуру тела, физичка активност је добра за опште стање организма - подиже имунитет, јача мишиће, одржава здравље кардиоваскуларног система и још много тога.

Најбоље је проводити време у природи, на чистом ваздуху. Ако живите у граду, онда бар отиђите до парка, уместо да се шетате улицама.

Слојевито облачење

Носите удобну, топлу и слојевиту одећу, најбоље од природних материјала попут вуне и памука у којима кожа дише. Баш када је облачење у питању, често многи праве грешку, па радије обуку један дебљи џемпер или дукс уместо на пример два тања слоја.

Такође, не треба заборавити на капу, јер се велика количина топлоте тела одаје путем главе.

Алкохол током хладних дана

Иако мислите да би вас кувано вино добро угрејало, немојте пити алкохол како бисте подигли температуру. 

Ово је једна од највећих заблуда у коју многи верују, а устаљена је и даље јер алкохол привидно ствара ефекат топлоте.

Међутим, то је само тренутно услед ширења крвних судова у кожи. У исто време, алкохол одвлачи топлоту од ваших виталних органа па ће вам ускоро бити још хчадније. Најбољи начин да се угрејете јесу топли напици попут чаја, шоље какао напитка или топле чоколаде.

Правилна хидратација

И још једна важна ствар, која нема везе за загревањем тела, али је веома важна због здравља уопште - водите рачуна о хидратацији!

Током зиме често заборавимо на воду јер нам ниске температуре не изазивају толику потребу за овом драгоценом течношћу. Међутим, вода је неопходна сваког дана за здравље сваке наше ћелије, за правилно функциносиање тела, за метаболизам, физиолошке функције и још много тога.

Пијте минимум шест чаша воде дневно. Не чекајте да ожедните, јер ћете тада веровато већ бити прилично дехидрирани.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas