Oglas
· · Komentari: 0
TRENING

Napravite RUSKI ZAOKRET i rešite se SALA NA STOMAKU: Vežba sa kojom "GORE" svi trbušni mišići (VIDEO)

Ruski zaokret ili Russian Twist jedna je od najpopularnijih i najjednostavnijih vežbi kada je u pitanju vežbanje usmereno na poboljšanje tonusa trbušnih mišića i gubljenje masnih naslaga sa tog dela tela.

1597316576_Capture4.JPG
Foto: Printskrin / You Tube / Howcast
Oglas

Nakupljanje masnoća na predelu stomaka jedna je od najbolnijih tačaka kada je u pitanju nošenje s viškom kilograma, a kako smo sve stariji, tako je i njihovo rešavanje sve teže. Brojni stručnjaci slažu se da za gubljenje tih naslaga nikako nije dovoljno raditi samo trbušnjake, već to mora biti skup rada na čitavom telu, što uključuje i vežbe visokog intenziteta, kao i vežbe snage.

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

Foto: Depozit

Jedna od takvih vežbi snage u kojoj je naglasak na tom, mnogima mrskom, predelu tela je i ruski zaokret, a uz to blagotvorno deluje na čitav organizam.

Ruski zaokret poprilično je jednostavna vežba koju uz malo volje može izvesti svako, a dobrobiti koje ima na telu zaista su brojne.

  • Ruski zaokret sjajno topi kalorije. Dodate li tome i dodatnu težinu u obliku tega, vežba će biti još uspešnija, naročito ako se borite s viškom masnoće sa strane bokova i struka, poznatog kao "spojleri".
  • S obzirom na to da je vežba usmerena prema abdominalnom području, izvrsno jača snagu svih trbušnih mišića, a time i čitavog tela; ne daje samo lep izgled.
  • Jača ravni trbušni mišić (rectus abdominis) koji učestvuje u održavanju uspravnog držanja i disanja.
  • Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jer se pri izvođenju i trošenju kalorija poseže za masnoćom koja je nataložena u predelu stomaka, a upravo je ona najveći neprijatelj brojnih oboljenja.
  • Jača spoljašnje kose trbušne mišiće.
  • Utiče na uspravno držanje, a time se izravno poboljšava čitava silueta, pa i samopouzdanje.
  • Pomaže u svakodnevnim aktivnostima kao što je vezanje cipela, skupljanje detetovih igračaka sa poda, podizanje nakon dugog sedenja na niskom krevetu ili klupi i slično.

Pročitajte još: Evo kako se rešiti VIŠKA KILOGRAMA na problematičnim mestima: STOMAK imaju pivopije, a LJUBAVNE RUČKE kažu - STRES

Kako pravilno izvesti ruski zaokret?

Sedite tako da vam kolena budu savijena, a prsa podignuta, tako da trup i noge čine slovo V. Pripazite na to da vam kičma bude što ravnija.

Sada vam preostaje da se okrećete s jedne na drugu stranu, držeći pritom noge lagano podignute od tla. Za dodatni učinak možete se koristiti i tegovima koje ćete držati sa obe ruke i ravnomerno ih premeštati s jedne strane na drugu.

Ako vam je teško držati noge nekoliko centimetara iznad tla, možete ih spustiti na tlo, ali tada će i pritisak na trbušne mišiće biti nešto manji.

Pročitajte još: Vežbanje u toku LETA: Kako da vam bude PRIJATNO i EFIKASNO

U svakom slučaju, pripazite na to da se ne savijate i da vam središnji deo tela ne propada prema tlu, a ramena prema unutra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas