Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Ovaj smuti će na PRIRODAN NAČIN da snizi vaš KRVNI PRITISAK!

Zaboravite na staro pravilo o jednoj jabuci na dan – borovnice bi mogle biti pravi ključ dobrog zdravlja!

1605011850_Depositphotos_85599124_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Dve nedavne studije otkrile su kako ova malena superhrana može na prirodan način da snizi vaš krvni pritisak.

Jedno od njih objavljeno je u naučnom časopisu Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, a u njemu su učestvovale žene u postmenopauzi s povišenim krvnim pritiskom.

Tokom 8 nedelja žene su svakodnevno konzumirale dozu praha od borovnica sušenih smrzavanjem (što je ekvivalent šolji svežih borovnica). Po završetku istraživanja došlo je do snižavanja sistolnog (gornjeg) pritiska od 5%, snižavanja dijastolnog (donjeg) pritiska od 6% te povećanja nitritnih oksida (koji šire krvne sudove i tako poboljšavaju cirkulaciju) od čak 69%.

Pročitajte još: Budite OPREZNI! I previše ZDRAVE HRANE može biti opasno

Koji je razlog za ovako dobre rezultate?

Istraživači zasluge pripisuju moćnim antioksidansima koji se povezuju s proizvodnjom nitritnih oksida i ublažavanjem raznih upalnih procesa.

Foto: Depozit

Smuti od borovnice i banane

Kako bi i sami postigli ovako dobre rezultate pripremite ovaj ukusni smuti i jednostavno zadovoljite preporučenu dnevnu količinu borovnica. Uz antioksidanse, ova kombinacija prepuna je kalijuma (koji na prirodan način snižava krvni pritisak), probiotika i dijetnih nitrata. Deo iskoristite za doručak, a ostatak kao popodnevnu užinu.

Pročitajte još: 7 NAMIRNICA koje će poboljšati koncentraciju, pamćenje i raspoloženje

Sastojci:

  • 1 šolja smrznutih borovnica
  • 1 zrela banana
  • 1 šoljaa običnog bezmasnog jogurta
  • 1 šolja mladog spanaća

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i mešajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas