Oglas
· · Komentari: 0
nega

Posebna nega USANA tokom zime: Šta da radite kada su ispucale?

Niske temperature, hladnoća, vetar i druge vremenske prilike utiču na usne. Ispucale usne mogu da bole, da svrbe, mogu da budu čak toliko oštećene da se ljušte i krvare.

1607100945_Depositphotos_44267917_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Do pucanja usana dolazi kada koža prestane da zadržava vlagu. Kada koža popuca to opet smanjuje kapacitet zadržavanja vlage i taj začarani krug dovodi do hroničnog i sve težeg problema. Dakle, usne nemaju žlijezde koje bi ih održavale vlažnima i mekanima. Imaju svega malo melanina i kožnog pigmenta koji omogućavaju tamnjenje kože i to je sve.

Usne imaju najosetljiviju kožu na našem telu, pa zbog toga zahtevaju pažljivu negu.

Pijte dovoljno tečnosti i izbegavajte često oblizivanje i grickanje usana.

Za početak povećajte unos vitamina putem supelmenata, i to vitamin E, C i B kompleks kako biste ojačali imunitet. Koristite što blažu zubnu pastu, a posebno izbegavajte one s mentom, jer one mogu pogotovo mogu da iritiraju ispucale usne.

Pročitajte još: Sedam ZDRAVSTVENIH UPOZORENJA koja nam šalju USNE

Dobar balzam za usne je neophodan, a bilo bi dobro kad bi on u sebi sadržavao vitamin E ili aloe veru.

Suva usta masirajte većom količinom balzama. Neka balzam deluje nekoliko minuta kako bi omekšao kožu. Zatim usta nežno obrišite toplom i navlaženom vatom. Sa balzamom ćete obrisati i suve mrvice kože.
Balzamom usta mažite svako jutro i veče. Koristite hidratantni ruž kako biste sprečili sušenje usana tokom dana.

Pre spavanja na ispucale rubove usana nanesite neku blažu kremu.

Pročitajte još: Za lepe i sveže USNE utapkajte GROŽĐANU MAST pre karmina

Ricinusovo ulje

Za hidrataciju i zaštitu usana možete da koristite ricinusovo ulje. Nosite ga sa sobom u maloj bočici i nanosite u toku dana kada god osetite da je potrebno. Pored ricinusovog ulja možete da koristite i nevenovo ulje, ulje jojobe, eterična ulja sandala, ulja geranija…

Prije spavanja na ispucale rubove usana nanesite neku blažu kremu, nevenovu mast ili mast od gaveza u velikom sloju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas