Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Napravite same: Maske za kovrdžavu kosu od kokosovog ulja (RECEPT)

Održavanje kose je prilično težak zadatak.

1608804920_Depositphotos_156468982_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Borba sa kovrdžavom kosom je teža jer zadržava više prljavštine, zagađenja, masnoće i znoja. Srećom, majka priroda daruje za sve vas divne kovrdžave žene - kokosovo ulje!

Od jačanja kose do vlaženja i dodavanja definicije, kokosovo ulje može sve. 

Pročitajte još: Pogrešna nega lica uzrokuje BORE: Šta možete da promenite

Kokosovo ulje, kao što i samo ime govori, dobija se od kokosa. Belo meso kokosovih oraha suši se na suncu kako bi se izdvojilo kokosovo ulje bogato zasićenim i nezasićenim mastima. Ulje polako oksidira i može se čuvati oko 6 meseci na 24 ° C, a da ne užegne. Ali šta čini kokosovo ulje tako dobrim za kovrdžavu kosu? 

1. Maska od kokosovog ulja

Masiranje toplog kokosovog ulja preko uvojaka jednom ili dva puta nedeljno može vam pomoći. To košta manje, a proces je brz.

Priprema: Uzmite kašiku kokosovog ulja. Zagrejte ga 2 do 3 sekunde u mikrotalasnoj pećnici. Pustite da se malo ohladi. Nežno ga masirajte preko kose i vlasišta. Ostavite da deluje 30 do 45 minuta. Operite se šamponom. Nanesite balzam za kovrčavu kosu

Foto: Depozit

Savet: Kokosovo ulje takođe možete lagano naneti na mokru kosu kako biste poboljšali svoje uvojke.

2. Maska od kokosovog ulja i bademovog ulja

Kokosovo ulje i bademovo ulje odlično deluju za vlaženje grube i suve kose.

Pročitajte još: OBRNUTI BALEJAŽ je novi moderni način farbanja kose: Posebno se lako održava (FOTO)

Priprema: Mešajte 1 kašiku kokosovog ulja sa 1 kašikom bademovog ulja. Odelite kosu i nanesite je od korena do vrhova. Zavežite kosu u punđu i sačekajte 30 minuta pre pranja.

3. Kokosovo ulje i sok od limete

Sok od limete je odličan za lečenje peruti. Međutim, nanošenjem direktno na kožu glave može izazvati iritaciju. Mešanje sa kokosovim uljem može da pomogne.

Pročitajte još: Napravite kod kuće: Maska za sjajnu kosu čiji je glavni sastojak BANANA

Priprema: Uzmite 1 kašiku kokosovog ulja i masirajte ga preko vlasišta i pramenova kose. Možete uzeti malo dodatnog kokosovog ulja i umasirati ga samo na kožu glave. Umočite vatu u sok od limete i lagano je natapajte po glavi. Oprati nakon 10 do 15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas