· · Komentari: 0

ONAJ KO SE NE VAKCINIŠE...Za odbijanje vakcine građani Srbije 1914. godine bili su BRUTALNO KAŽNJAVANI! (FOTO)

Vakcinacija u Srbiji tema je broj jedan otkad je počela i tako će biti još dugo.

1617613504_vakcina.JPG
Foto: Printscreen Twiter/ babura velika

Očekivano, mnogi su skeptični po pitanju vakcine, a država je ovih dana odlučila da se obračuna sa "antivakserima", to jest ljudima koji šire često i opasne teorije zavere po pitanju imunizacije. 

Reklo bi se da se u našoj zemlji ništa ili malo toga menja, bar kad je ovaj problem u pitanju. Jedna vest iz 1914. godine, govori dosta o tome, iako je Srbija, kao uostalom i ceo svet, bio daleko od Interneta, najlakše načina za širenje suludih teorija. 

pic.twitter.com/QkEoMr5uQa

— babura velika (@BaburaVelika) April 3, 2021

Vest iz Ćuprije od 11. oktobra 1914. godine ima naslov "Ko se ne vakciniše, ne dobija hleb.

- Obavezno vakcinisanje građanstva oba pola, od pet do 45 godina starosti, obavljeno je u Ćupriji, zbog pojave tifusa. Opština je putem proglasa upozorila građanstvo na potrebu vakcinisanja, pa je rešila da se nijednom domaćinstvu ne izdaje hleb, ako knjižica (dokaz o primljenoj vakcini) nije overena - piše u vesti. 

Naravno, razlika je u tome što je danas vakcinacija u Srbiji dobrovoljna. Niko neće ostati bez hleba ako se ne vakciniše, a baš zbog toga, antivakseri bi mogli da bar da "povuku ručnu" i prestanu da plaše narod neproverenim i najčešće lažnim informacijama. Po principu, "ako nećeš da pomogneš, nemoj ni da odmogneš."

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.