Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Ušao je i u Ginisovu knjigu REKORDA: Ovo je čovek koji ima najduži NOS na svetu (FOTO)

Iz profila se posebno vidi koliko mu je dugačak nos.

1633794526_mehmet.png
Foto: Printskrin/Instagram/guinnessregords_mehmet
Oglas

Mehmet Ozjurek (71) iz Turske ima najveći nos na svetu, zbog čega je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

On je tadašnji rekord oborio još 2010. godine, kada je gostovao u italijanskoj TV emisiji pod nazivom "Lo Show dei Record" kako bi njegov nos izmerili profesionalci.

Pročitajte još: Da li znate koje je bilo kršteno ime Nikole Tesle?

Mehmetov nos tada je bio dugačak neverovatnih 8.8 centimetara, a uskoro mu sledi novo merenje, kako bi se ustanovio da li je i za koliko porastao tokom ovih 11 godina.

Budući da je nos jedan od retkih delova tela koji nastavlja da raste sa godinama, kao i uši, velika je verovatnoća da će Mehmet tokom novog merenja nakon 11 godina oboriti svoj lični rekord.

Postojao je i duži nos u istoriji čovečanstva

Ako je verovati izveštajima, Tomas Veders, poznatiji kao Tomas Vedhaus, imao je najveći nos ikada izmeren. Cirkuzant iz Jorkšira koji je živeo u 18. veku, navodno je imao nos dugačak čak 19 centimetara.

Imajući u vidu i ovaj istorijski podatak, treba imati na umu da Mehmetov nos možda nije najveći nos na planeti, ali je najveći koji je za sada izmeren, zbog čega je i ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas