· · Komentari: 0
BILJKE

Prirodni ovlaživač prostora: Uz ovu sobnu biljku se LAKŠE DIŠE (FOTO)

Vodena palma nije zahtevna biljka, a jedna od glavnih njenih prednosti jeste oslobađanje vlage.

1636032741_plant-g1a8b0ea52_1920.jpg
Foto: Piksabej

Vodena palma je biljka koja vodi poreklo sa Madagaskara. Ona može da naraste i do dva metra u visinu. Listovi su joj u obliku traka koje se šire sa vrhova dugačkih zelenih stabljika.

Jedina obaveza prema ovoj biljci je ste svetlost i obilno zalivanje. Vodena palma zahteva dosta vode, te je potrebno gajiti je u nepropusnoj posudi. Pored toga, ovu biljku možete gajiti i u vodenoj kulturi.

Pročitajte još: Ceo prostor će biti OSVEŽEN: Napravite prirodan MIRIS za tepihe od OVIH začina (RECEPT)

Razmnožavnje se vrši deljenjem ili reznicama vrhova stabljika. Vrhovi se seku na polovinu i stavljaju naopako u vodu. Nakon desetak dana pojavljuje se korenje.

Foto: Printskrin/Jutjub/My Hobbshop

Odličan ovlaživač prostora

Sobne biljke uglavnom pomažu da se održi vlažnost vazduha u stanu, jer vlaga isparava kroz listove, što je jako važno, posebno tokom sezone grejanja, kada je vazduh u prostorijama i sobama suv.

Kao jedan od boljih prirodnih ovlaživača prostora preporučuje se upravo vodena palma (cyperus). Što je palma veća, oslobodiće više vlage u vazduh. Na primer, one veće vrste mogu da oslobode i do dva litra vode dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.