· · Komentari: 0
MOJ DOM

Lako, a praktično: Poboljšajte vlažnost vazduha u SVAKOJ PROSTORIJI uz pomoć ovih TRIKOVA

Zahvaljujući ovim trikovima nećete morati da kupujete ovlaživače, kao ni osveživače vazduha.

1641918212_pot-g555bbdd1b_1280.jpg
Foto: Piksabej

Tokom zimskih dana, u većini domova prozori se ne otvaraju zbog grejanja. Takođe, grejna sezona dovodi do isušivanja vazduha koji može biti uzročnik mnogih disajnih problema.

Zbog toga je jako važno da vazduh ne bude suv i težak, već vlažan. Iako postoje razni aparati koji vam mogu to omogućiti, vlažnost vazduha može se postići i na jednostavnije načine.

Pročitajte još: Prirodni ovlaživač prostora: Uz ovu sobnu biljku se LAKŠE DIŠE (FOTO)

Najjednostavniji način da postignete vlažnost vazduha jeste da stavite malu keramičku posudu u kojoj ste sipali vode na radijator.

Ako nemate odgovarajuću posudu možete staviti i običnu čašu sa vodom.

Ukoliko želite i da sovežite vazduh, u  vodu dodajte par kapi eteričnog ulja limuna, eukaliptusa, lavande ili nane. Pored ovog jednostavnog trika sa posudom vode, od pomoći vam može biti i pamučna krpa koju ste natopili vodom, i koju samo prepacite preko toplog radijatora.

 

Ukoliko imate dnevnu sobu koja je spojena sa kuhinjom, onda možete osvežiti tako veliki prostor uz pomoć šporeta. U šerpicu sipajte vode, i dodajte joj kriške limuna i pomorandže i ostavite je na tihoj vatri da se krčka kad proključa. Para će podići vlažnost vazduha, a miris citrusa će vas oraspoložiti. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.