Oglas
· · Komentari: 0

"Ispostavilo se da nisam pogrešio": Reditelj "Južnog vetra" otkrio zašto Jelisaveta Orašanin nije glumila Maraševu devojku

Uloga Sofije Maraš pripala je glumici Jovani Stojiljković

1692888775_bdp_laz_kzn_28032023_0011.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Reditelj Miloš Avramović otkrio nam je kako je izgledala audicija za film "Južni vetar" i zbog čega je ulogu na kraju dobila Jovana Stojiljković.

Jelisaveta Orašanin borila se sa Jovanom Stojiljković za ulogu Sofije u "Južnom vetru". Poznate glumice bile su u najužem izboru za lik devojke Petra Maraša (Miloš Biković).

Reditelj Miloš Avramović otkrio nam je kako je izgledala audicija i zbog čega je ulogu na kraju dobila Jovana.

- Na kastingu za ulogu Sofije bilo je dosta glumica, a Jelisaveta i Jovana su ušle u najuži izbor. Obe su sjajne glumice, veoma talentovane, pa su odlučivale nijanse. Uradile su probne scene sa Bikovićem i na licu mesta sam video da je između Miloša i Jovane bolja hemija - ispričao je reditelj jednom prilikom za Informer i objasnio zbog čega je to tako:

- Miloš i Jelisaveta su bili u istoj klasi na Fakultetu dramskih umetnosti i veoma su dobri prijatelji. Zbog toga mislim da nisu "kliknuli" kao ljubavni par. Sa Jovanom je bila druga priča. Ispostavilo se da se nisam prevario.

Slavni reditelj je otkrio da Miloša Bikovića nije planirao za ulogu Maraša, ali se predomislio kada se najpopularniji srpski glumac pojavio na kastingu.

- Nismo znali ko bi mogao da tumači lik Maraša... Napravili smo kasting na kom se pojavilo mnogo glumaca: Vuk Kostić, Petar Strugar, Marko Janketić... Svima smo dali šansu, a Biković je došao naknadno. Iskreno, mislio sam da je Miloš previše mekan za ulogu Maraša. Imao sam predrasude o njemu, nisam imao u planu ni da ga zovem na kasting! Na kraju se ispostavilo da je pun pogodak! Biković je zapravo Marašu dao crtu humanosti koja mu je falila. Odmah smo ga izabrali, iako su se pre njega za tu ulogu borili i drugi glumci - ispričao je reditelj.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas