· · Komentari: 0
Nezamislivo

Neviđena BRUKA "Volvoa": Povlače 2,18 miliona vozila zbog pojaseva!

Kompanija koja je i izmislila ovaj spasonosni deo opreme svakog automobila napravila neverovatan propust

1593677178_VOLVO-POJAS-1N.jpg
Foto:"Volvo"

Kada kažete "Volvo" mislite na najsigurniji automobil! Ali više nije tako! Iako je i logo automobila načinjen tako da podseća da je baš "Volvo" 1959. godine izmislio sigurnosne pojaseve sa vezivanjem u tri tačke, koji su do sada postali standard, obavezan deo opreme svih automobila na svetu, i koji su spasli milione života, sada je upravo zbog pojaseva pukla bruka!

Foto:"Volvo"

Naime, "Volvo" je izdao saopštnje u kojem poziva sve vlasnike vozila, njih oko 2,18 miliona da se zbog "moguće greške u konstrukciji sigurnosnog pojasa" jave najbližem ovlašćenom servisu gde će im greška, o trošku kompanije naravno, biti otklonjena!

Pročitajte još:Automobil koji nije na prodaju, a onda se začulo REŽANJE "LJUTE MAŠINE" (FOTO/VIDEO)

Pretpostavka je, a to je utvrđeno naknadnim istraživanjima, da se može dogoditi da čelična sajla u okviru sistema pojasa vremenom oslabi usled istrošenosti, čime se smanjuje efikasnost u zaustavljanju tela putnika u slučaju udesa.

Foto:"Volvo"

Radi se o modleima proizvedenim od 2006. do 2019. godine! Obuhvaćeni su modeli "XC60","S60", "S60L", "S60 kros kantri", "V60", "V70", "XC70", "S80" i "S80L".

Pročitajte još:Bavarci predstavili novi "M5" i "M5 kompetišn" (FOTO/VIDEO)

Više od 400.000 ovih automobila nalazi se u Švedskoj, u SAD oko 300.000, Kini 245.000 ,Nemačkoj 178.000, Velikoj Britaniji 169.000 primeraka.

Deo koji je problematičan isporučuje švedska kompanija " Autoliv".     

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.