Oglas
· · Komentari: 0
Munje

Bavarci predstavili novi "M5" i "M5 kompetišn" (FOTO/VIDEO)

"BMW" i ovim modelima pokazao da neće lako prepustiti lidersku poziciju u ovom segmentu

bmw-m5-6.jpg
Foto:"BMW"
Oglas

Konkurencija može da, samo sa uživanjem, poput miliona poštovalaca bavarskog proizvošača automobila da gleda dva najnovija bisera - "bmw M5" i "BMW M5 kompetišn" koji su danas i zvanično, doživeli svetsku premijeru.

Sa mnogo novina, sjajnim stilističkim rešenjima, sa centralnim displejom koji je porastao na 12,3 inča novi "BMW M%" koji ima prosečnu potrošnju 10,5 litara na 100 kilometara i emisiju CO2 od 239 grama po kilometru, kao i novi "BMW M5 kompetišn" sa istom prosečnom potrošnjom i emisijom CO2, ponovo caruju u segmentu "biznis sedana" koji su sposobni za svakodnevnu upotrebu ali i kadri da pokažu raskošne, visoke sportske performanse, dinamičnost kakvu do sada nije imao ni jedan ovakav model.

Foto:"BMW"

Sa novim sportskim amortizerima, preuzetim od "BMW M8 gran kupea" i sa ojačanom šasijom novi "BMW M5 kompetišn" ima još bolju upravljivost na samom limitu, kombinovanom sa superiornim komforom. 

Pročitajte još:Ovim automobilima fale samo krila da bi POLETELI! (VIDEO)

Motor od 4,4 litra radne zapremine , sa osam cilindara u V rasporedu, sa "BMW M tvin-pauer turbo" tehnologijom isporučuje 600 KS u "slabijoj" verziji, a u "kompetišnu" čak 625 KS!


"BMW M5" sprinta od 0 – 100 km/h za 3.4 , a do 200 km na čas mu je potrebno svega 11,1 sekundi, "Kompetišn" je munjevitiji. Do "stotke" stiže za 3,3 sekunde, do 200 na sat za 10,8! Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km na čas za obe verzije ali se uz poseban "M5 drajver" paket dobija i 305 km na čas.

Naravno, nisu ovde u pitanju samo snažni motori već ceo sistem vešanja, menjača, prenosa, elektronskih čudesa.Nabrajati sve šta ovi automobili imaju bi bio pogolem posao jer šta i reći za automobile čija sedišta su presvučena najmekšom "Merino" kožom...

Pročitajte još:Provozajte se sa nama u novom "bugati šironu pur sportu"(VIDEO)

Prodaja  počinje u avgustu, a cena u Nemačkoj startuje od 120.900 evra za standardnu varijantu, odnosno  129.900 evra za "M5 kompetišn"

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas