· · Komentari: 0
Problemi

Tek sledeće godine stižu do nivoa iz 2019.!

Automobilski gigant očekuje pad profita u ovoj fiskalnoj godini od neverovatnih 80 odsto

tojota-pad-prodaje.jpg
Foto:"Tojota"

Kompanija " Tojota  motors" je saopštila da očekuje pad profita za 80 procenata, na najniži nivo u devet godina, zbog pandemije korona virusa koji je pokosio globalnu tražnju za vozilima.

 - Korona virus nam je naneo veći udarac nego globalna finansijska kriza 2008. godine. Predviđamo veliki pad obima prodaje, ali uprkos tome očekujemo da će finansijski rezultat biti pozitivan i nadamo se da ćemo postati lider ekonomskog oporavka zemlje - rekao je predsednik Tojote Akio Tojoda na brifingu za medije.

Foto:"Tojota"

Čelnici kompanije su predvideli operativnu zaradu od 500 milijardi jena (4,66 milijardi dolara) za fiskalnu godinu do marta 2021 godine, što je za 80 odsto manje od 2,44 biliona jena u upravo završenoj poslovnoj godini, prenosi Rojters.

Pročitajte još: Umesto otrova iz auspuha samo vodena para!

Najveći japanski proizvođač automobila prognozira da će njegova globalna prodaja takođe pasti na devetogodišnji minimum i da će iznositi 8,9 miliona vozila u odnosu na 10,46 miliona u upravo završenoj godini.

U saopštenju se dodaje da kompanija očekuje iduće godine oporavak prodaje do nivoa iz 2019.

Pročitajte još: Još jedan japanski automobil dostigao prodaju od 10 miliona primeraka!

Proizvođači automobila širom sveta počeli su postepeno da obnavljaju rad fabrika nakon obustave proizvodnje zbog ograničenja kretanja uvedenih u velikom broju zemalja radi suzbijanja virusa Kovid-19, koja su radnike primorala da ostanu u svojim domomvima.

Pored toga automobilske kompanije se suočavaju sa slabom potražnjom jer su se gubitak radnih mesta i zabrinutost zbog ekonomskog pada odrazili na slabljenje privatne potrošnje.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.