Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Проблеми

Тек следеће године стижу до нивоа из 2019.!

Аутомобилски гигант очекује пад профита у овој фискалној години од невероватних 80 одсто

tojota-pad-prodaje.jpg
Фото:"Тојота"
Oglas

Компанија " Тојота  моторс" је саопштила да очекује пад профита за 80 процената, на најнижи ниво у девет година, због пандемије корона вируса који је покосио глобалну тражњу за возилима.

 - Корона вирус нам је нанео већи ударац него глобална финансијска криза 2008. године. Предвиђамо велики пад обима продаје, али упркос томе очекујемо да ће финансијски резултат бити позитиван и надамо се да ћемо постати лидер економског опоравка земље - рекао је председник Тојоте Акио Тојода на брифингу за медије.

Фото:"Тојота"

Челници компаније су предвидели оперативну зараду од 500 милијарди јена (4,66 милијарди долара) за фискалну годину до марта 2021 године, што је за 80 одсто мање од 2,44 билиона јена у управо завршеној пословној години, преноси Ројтерс.

Прочитајте још: Уместо отрова из ауспуха само водена пара!

Највећи јапански произвођач аутомобила прогнозира да ће његова глобална продаја такође пасти на деветогодишњи минимум и да ће износити 8,9 милиона возила у односу на 10,46 милиона у управо завршеној години.

У саопштењу се додаје да компанија очекује идуће године опоравак продаје до нивоа из 2019.

Прочитајте још: Још један јапански аутомобил достигао продају од 10 милиона примерака!

Произвођачи аутомобила широм света почели су постепено да обнављају рад фабрика након обуставе производње због ограничења кретања уведених у великом броју земаља ради сузбијања вируса Ковид-19, која су раднике приморала да остану у својим домомвима.

Поред тога аутомобилске компаније се суочавају са слабом потражњом јер су се губитак радних места и забринутост због економског пада одразили на слабљење приватне потрошње.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas