Oglas
· · Komentari: 0
Mikro-automobil

Uskoro počinje prodaja vozila "u kojem nećete pokisnuti"

"Sitroenovo" mikro automobil "ami" ima početnu cenu od 6.000 evra

ami-naslovna.jpg
Foto:"Sitroen"
Oglas

Možda je mali, ali nudi bolju zaštitu od vozila na dva i tri točka. Izolovani ste od buke i svetla koje dolazi spolja, a kako je kabina skroz zatvorena zaštićeni ste i od vremenskih  neprilika.

Pročitajte još: Kako da, kad pazarite polovnjak, ne kupite "mačku u džaku"?

Ovo su samo neke od prednosti, koje proizvođači navode u reklamnim materijalima za novi električni mikro-automobil "Sitroena", nazvan po modelu iz prošlog veka "ami" i za koji 11. maja u Francuskoj (tokom godine i u ostalim zemljama Evrope) počinje prodaja, a prva isporuka krajem juna ili početkom jula.

Foto:"Sitroen"

Cena je, sve sa porezom, za osnovni model 6.000 evra, s tim što u "Sitroenu" planiraju i dugoroćno iznajmljivanje, ali i "kar-šering" opciju.

Ovaj automobil, koji je sasvim sigurno zabrinuo konkurenciju iz Kine pre svega, dugačak je 2.41, širok 1.39, a visok 1.52 metara. Radijus okretanja mu je svega 7,2 metra. Ima mesta za dva odrasla putnika.

Pročitajte još: „Fijat 500 topolino“ je dokaz da veličina nije bitna (Foto/Video)

Elektromotor se napaja baterijama koje mu omogućuju autonomiju od oko 70 kilometara dnevno. Maksimalna brzina je 45 kilometara na čas, a vreme punjenja baterije na maksimum, na običnoj kućnoj utičnici od 220 volti je oko tri časa.

Foto: "Sitroen"

Zanimljivo je da je u Francuskoj ovo vozilo svrstano u kategoriju "lakih četvorocikala" pa je dozvoljeno da ga, i sa obzirom na performanse, voze i osobe sa navršenih 14 godina. U većini zemalja Evrope sa 16 godina.
Da li će i kod nas mlađi od 18 godina moći da voze ovaj simpatični automobil znaćemo kada prođe potrebnu homogolizaciju na osnovu čega će biti i svrstan u određenu kategoriju vozila.

Foto:"Sitroen"

Realno je očekivati da se na našim drumovima "ami" nađe tek početkom sledeće godine.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas