Oglas
· · Komentari: 0
VITKO TELO

Vreme je za DUGINU dijetu kojom se MRŠAVI 8 kilograma i jača IMUNITET

Mesečno se gubi od četiri do osam kilograma, pa je ovo odlična dijeta za one koji žele da doteraju liniju.

1600939774_DuginaDijeta.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

Dijetu sa obiljem voža, povrća i žitarica, a niskim sadržajem masti osmislio je nutricionista Nejtan Pritkin kako bi pomogao dijabetičarima da normalizuju šećer u krvi bez upotrebe insulina.

Suština dijete je da redukuje masnoće - dozvoljeno je samo 10 odsto dnevne energetske potrošnje. Dozvoljeno je i 10 odsto proteina, a povećava se količina namirnica koje sadrže složene ugljenje hidrate ili su bogate biljnim vlaknima.

Umesto belog brašna
Belo brašno se ne jede, već: proso, ječam, zob i smeđi pirinač.

Pročtitate još: SASI voda topi salo sa STOMAKA: Brzo ćete imati manje 8 kilograma i tanan STRUK!

U ovoj dijeti jelovnik se sastoji od tri glavna obroka i dve užine, a jesen je savršeno vreme da se drži dugina dijeta. Jedu se povrće, voće i žitarice. Jesen obiluje ovim namirnicama i sada su najukusnije i najsvežije.

Jedu se tri obroka i dve užine: voće, povrće i žitarice. Riba se jede tri puta nedeljno.
Sveže Foto: Depozit

Od povrća se najviše jedu bundeva, krompir, luk, kupus i paprike, a od voća jabuke, kruške, banane i jagode. Kada se ovo voće i povrće stavi na sto dobija se duga prelepih boja. Čestim obrocima se smanjuje osećaj gladi i umanjuje želja za masnom hranom. Meso može da se jede, junetina i pieltina, ali u manjim količinama, dok ribu treba jesti najmanje tri puta.

Kada se namirnice stave na sto dobije se prava duga dijeta, jer sve treba da bude sočno i sveže!

Ovakvom ishranom se mršavi i u isto vreme jača imuni sistem! Mesečno se gubi od četiri do osam kilograma, pa je ovo odlična dijeta za one koji žele da doteraju liniju. Autor dijete Pritkin tvrdi da se uporedo poboljšava zdravstveno stanje i može da se izleči arteroskleroza, angina pektoris, hipertenzija, proširene vene, tromboza, dijabetes, hemoroidi, kamen u žučnoj kesi, osteoporoza...

Pročitajte još: Nisu važne KALORIJE, nego ODAKLE dolaze, a ŠEĆER stvara želju da se još VIŠE JEDE

Prioritet treba da imaju jabuke Foto: Piksabej

PRVI DAN

Doručak:

Sok od šargarepe, 3-4 kriške tosta, 20 grama sodijon sira i kašika pšeničnih mekinja potopljenih u decilitar jogurta.

Ručak:

Kukuruzna čorba sa kiselim mlekom, krompir pire, grašak i šargarepa (dinstani na vodi), 100 grama ribe i salata od rendanog kupusa začinjena limunovim sokom.

Večera:

Pita od kupusa, kuvano jaje i čaj od ječma zaslađen medom.

DRUGI DAN

Doručak:

Čaša obranog mleka, kaša od ječma i parče tosta.

Ručak:

Čorba od povrća, dinstrana boranija sa šargarepom, baren integralni pirinač, 100 grama belog mesa i salata od kuvane cvekle.

Večera:

Čaša jogurta, 2-4 kriške tosta i 50 grama mladog sira.

Pročitajte još: ZGREŠILI ste tokom leta, ali tu je LUDAJA DIJETA koja skida 7 kilograma za 2 nedelje!

Užina
Užina je svakog dana ista: voće, sveža salata ili šaka orašastih plodova.

TREĆI DAN

Doručak:

Pola grejpfruta, palenta sa sokom od jabuke i zeleni ili neki biljni čaj.

Ručak:

Čorba od šampinjona, posna sarma i 3 kriške integralnog hleba.

Večera:

Pica od kukuruznog griza i čaša jogurta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas