Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
краљевско јело

Хедонизам завијен у лиснато тесто: Откривамо најбољи рецепт са ЛОСОС ВЕЛИНГТОН

Савршено куван и сочан лосос који лежи на подлози од динстаног спанаћа на белом луку и умотан у златно хрскаво и лиснато тесто је врхунац хедонизма који себи можете да приуштите

1653060554_salmon-.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/стевесцоокинг
Oglas

Ово готово краљевско и празнично јело одушевиће вашу породицу и пријатеље. После говеђег "wелингтона" који је одушевио цео свет, сада на сцену ступа мало модификован рецепт, тако да уместо меса стављамо рибу!

Прочитајте још: Рецепт за прави РАТАТУЛИ: Француско традиционално јело за целу породицу!

Састојци: 

2 кашике путера
2 чена белог лука исецкана
½ средњег лука сецканог
140г свежег спанаћа
1 кашичица соли , за спанаћ
1 кашичица бибера , за спанаћ
⅓ шоље презле
110г крем сира
¼ шоље сецканог пармезана
1 лист лиснатог теста , омекшаног на собној температури
1 филе лососа
1 кашичица соли за лосос
1 кашичица бибера за лосос
1 јаје, умућено

Припрема:

Загрејте рерну на 220°Ц. У тигању на средњој ватри истопите путер. Додајте лук и бели лук, кувајте док не постане провидан. Додајте спанаћ, со и бибер, кувајте док спанаћ не омекша. Додајте презле, крем сир, пармезан, мешајући док се смеса не сједини. Уклоните са ватре и оставите на страну. На дасци за сечење поравнајте лист лиснатог теста. Ставите лососа у средину теста и зачините са обе стране сољу и бибером. Ставите неколико кашика мешавине спанаћа на лосос, заглађујући га тако да се не прелије по боковима. Преклопите ивице лиснатог теста преко лососа и спанаћа, почевши са дужим странама, а затим са краћим крајевима. Одрежите вишак теста са крајева. Преокрените лосос умотан у лиснато тесто и пребаците у плех обложен папиром за печење. Размућеним јајетом премажите врх и стране теста. Зарежите врх теста ножем, секући плитке дијагоналне линије. Пеците 20-25 минута, док тесто не порумени. Нарежите, па послужите!
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas