Oglas
· · Komentari: 0
ZIMNICA

Ništa ne treba bacati: Crvena salata koja se pravi od ostataka ajvara (RECEPT)

Iskoristite sve sastojke koji su vam ostali od pripreme zimnice.

1632736881_paprika-tegla.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Kuhinja Sunčane Staze
Oglas

Ukoliko vam je ostalo povrća od zimnice koju ste već spremili, iskoristite je za pravljenje ove zimnice.

Sastojci:

1 l paradajz soka
2 kg paprike roge
500 gr crnog luka
500 gr šargarepe
100 gr soli
100 gr šećera
100 ml jabukovog sirćeta
100 ml ulja
2 kašike sušenog peršunovog lista
lost lovora, po želji
6 čenova belog luka
konzervans 5 gr

Pročitajte još: Za savršen AJVAR potreban vam je OVAJ tajni sastojak

Priprema:

Samleti crni luk i dodati ga paradajz soku. Kuvati pola sata na srednjoj vatri. Za to vreme očistiti i iseckati papriku na kockice, a šargarepu na kolutiće. Pripremiti i beli luk, njega samleti.

Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom.

Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta (zavisno od toga koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna i kakva je jačina šporeta)

Posle sat i po proveriti gustinu, ali treba imati na umu da če se dodatno zgusnuti kada se ohladi.

Gustina treba da bude slična kao za ajvar. List lovora može se izvaditi. Skloniti sa vatre, dodati peršunov list i konzervans, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji.

Tegle poređati u pleh od rerne i uključiti rernu na 60 stepeni i zagrejati tegle. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu i onda poklopac.

Držati na mestu gde se inače čuva zimnica, a ova mera popuniće pet tegli.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas