Čuveni su deserti sa jagodama, ali ovo voće je odlično i u salatama.
![1716636058_486842_shutterstock-439181509_f.jpg](/cache/images/2/f/3/2/b/2f32b06200052381d5f51209440c8e6eaf8f4869.jpg)
Sastojci:
450 g pilećih grudi
200 g rukole
200 g jagoda
150 g feta sira
vlašac 2 kašike
balzamiko sirće po ukusu
maslinovo ulje po ukusu
malo soli
malo bibera
Priprema:
Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.
(Superrecepti/žena)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU